Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το 92% λέει "όχι" σε κόμμα Παπανδρέου. Τα σχέδια του ΓΑΠ για επάνοδο στην πολιτική σκηνή



Αρνητικό είναι το κλίμα στις δημοσκοπήσεις για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί το τελευταίο διάστημα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ιδρύσει μία νέα πολιτική κίνηση, αντιδρώντας έτσι στην πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να σβήσει το όνομα ΠΑΣΟΚ από το κόμμα και να το ονομάσει δημοκρατική παράταξη.

Ωστόσο τα ποσοστά που του δίνει τα τελευταία δημοσκόπηση της ALCO είναι μάλλον απογοητευτικά. Στο ερώτημα αναφορικά με την πρόθεση υποστήριξης σε ένα νέο κόμμα υπό τον πρώην πρωθυπουργό, οι πολίτες με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92% απαντούν «όχι», ενώ μόλις το 5% απαντά θετικά.

Δεν θα τολμήσει την ίδρυση κόμματος

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι, παρά τις πιέσεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός από φίλους και δικά του στελέχη, δεν θα τολμήσει τελικά να κάνει το μεγάλο βήμα. Και αυτό γιατί τόσο τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσο και οι μυστικές μετρήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για λογαριασμό του, προκειμένου να διερευνήσεις τις προθέσεις του εκλογικού σώματος για τυχόν επάνοδό του στην πολιτική ζωή, είναι λίαν απογοητευτικά.

Όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν ξεχνούν τη διετία Παπανδρέου, τον τρόπο με τον οποίο έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη και έβαλε την Ελλάδα σε μνημόνιο, αλλά και τις σκληρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μετά το Μάιο του 2010.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι βουλευτές που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου (Σαχινίδης, Μωραΐτης) αλλά και πρώην βουλευτές όπως ο Γιώργος Πεταλωτής, το έχουν πάρει απόφαση ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα αυτονομηθεί πολιτικά και ξεκίνησαν από τώρα προεκλογική εκστρατεία για τη Δημοκρατική Παράταξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στο νομό Αχαΐας, εφόσον οι σχέσεις του δεν διαταραχθούν περαιτέρω με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι «Αν ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλάβει τις άθλιες επιθέσεις εναντίον μου θα τον διαγράψω».