Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Ρακιντζή



Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, παρήγγειλε στον αντιεσαγγελέα του ΑΠ, Δημήτρη Δασούλα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί από τον συνάδελφό της να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.