Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση Τσίπρα με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά κατώτατου μισθού



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, όπως και στο νόμο για την αξιολόγηση που είναι «το εργαλείο για τις απολύσεις», όπως επεσήμανε

Συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της έναρξης των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Και στις δύο συναντήσεις ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας, ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα «στηρίξει την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα». Υπογράμμισε ακόμη ότι τα θεσμικά μέτρα που θα ακυρώνουν την αντιμεταρρύθμιση της μνημονιακής περιόδου στην αγορά εργασίας είναι έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς επίσης και των θεσμικών εγγυήσεων για την εργασία, που «κατήργησαν τα μνημόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και η εφαρμογή προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων είναι οι δύο αναντικατάστατες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εργασίας, με τόνωση της απασχόλησης, και την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάκαμψη θα προέλθει από την ενίσχυση της ενεργού ζήτησης – και όχι μονομερώς από τις εξαγωγές, που ήδη υποχωρούν σε μια Ευρώπη που παλινδρομεί από την ύφεση και τη στασιμότητα στην προσωρινή και αναιμική αύξηση του ΑΕΠ».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, όπως και στο νόμο για την αξιολόγηση που είναι «το εργαλείο για τις απολύσεις», όπως επεσήμανε.