Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Με βασικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου η πρώτη εκδήλωση για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ



Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Η κεντρική εκδήλωση του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Ζαππείου με απόντα τον πρώην πρωθυπουργό

Με την κοινή παρουσία των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση για την σύμπληρωση 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου.

Αν και αρχικά η επέτειος είχε αποτελέσει πεδίο εσωκομματικής κόντρας στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί στη βασική εκδήλωση του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνονται και τυπικά 40 χρόνια από την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τελικά οι δύο πλευρές έβαλαν «νερό στο κρασί» τους και βρήκαν μια κοινή συνισταμένη προκειμένου να μην εξελιχθεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση.

Από τη μια έγινε δεκτό να εκφωνήσει χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - με κεντρικό ομιλήτη τον Γιώργο Παπανδρέου - και από την άλλη από τη Χαριλάου Τρικούπη ανακοινώθηκε ότι η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ζάππειο αλλά αυτή τη φορά στο αίθριο και όχι στο χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και ότι «αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος». Δεν παρέλειπαν, δε, να επισημάνουν πως «την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα  εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης : Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».