Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Βορίδη-Μίχαλου για οφειλές και ελληνική φαρμακοβιομηχανία



Την εξόφληση όλων των εκκρεμών οφειλών του Δημοσίου προς όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας όμως, αναφέρθηκε και στην στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, επισημαίνοντας, ότι αποτελεί βασική του προτεραιότητα και διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων και υπουργείου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε στον υπουργό ότι το ζήτημα της τακτοποίησης των εκκρεμών οφειλών του Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία ΕΣΥ) ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, η συσσώρευση νέων χρεών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας και γενικότερα του τομέα προϊόντων υγείας, καθώς υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και με την εξόφληση χρεών από μέρους του Δημοσίου που υφίστανται πριν από το 2012.