Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ν. Μαριάς: "Δεν διόρισα τα παιδιά μου στο Ευρωκοινοβούλιο"



Απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι διόρισε τα παιδιά του στο ευρωκοινοβούλιο έδωσε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Μιλώντας σε  πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Μαριάς? επεσήμανε πως τα παιδιά του είναι  εγνωσμένης αξίας επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους, που κάνουν διεθνή καριέρα στο εξωτερικό πολύ πριν αυτός αναλάβει καν τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Παράλληλα, προσκόμισε on camera την χθεσινή σχετική βεβαίωση της Ελληνικής Βουλής, από την οποία προκύπτει ότι «ουδέποτε υπηρέτησε ή υπηρετεί ως επιστημονικός συνεργάτης Βουλευτή-Ευρωβουλευτή, πρόσωπο με τα στοιχεία Φοίβος-Επαμεινώνδας Μαριάς του Επαμεινώνδα ή Γεώργιος-Ωρίων Μαριάς του Επαμεινώνδα».

Παράλληλα ο κ. Μαριάς τόνισε πως τον κατηγορούν ως ευρωβουλευτή για γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα δεκατέσσερις 14 μήνες τουλάχιστον πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στο Στρασβούργο και για το λόγο αυτό προσκόμισε επίσης on camera βεβαίωση του Γενικού Γραμματέα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, από την οποία προκύπτει ότι ο Γιώργος Μαριάς συνεργάζεται με την εν λόγω Ομάδα από τις 08-04-2013.

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ? επισήμανε ότι θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για όσα του προσάπτουν.