Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αγωνιά το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ



Ύστατη μάχη δίνει το ΠΑΣΟΚ – όπως όλα δείχνουν – για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τη διατήρηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» υποστηρίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Σε έντονο ύφος και με εμφανή ενόχληση από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λαικισμό, δημαγωγία και παραχάραξη της ιστορίας.

«Είναι φανερό για μια ακόμη φορά ότι ο μεγάλος εχθρός του κ Τσίπρα για την ατελέσφορη έφοδό του προς την εξουσία είναι το ΠΑΣΟΚ, η ιστορία του και η μεγάλη προσφορά του στη χώρα. Για αυτό άλλωστε του επιτίθεται με λύσσα, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη» υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.