Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προκλήσεις της Χρυσής Αυγής κατά Ιγνατίου - Έρευνα και από το FBI για τις απειλές



Ως «πράκτορα του Mega στην Ουάσινγκτον» χαρακτήρισε τον Μιχάλη Ιγνατίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής, συνεχίζοντας τις προκλήσεις και τις απειλές κατά του δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έχει κλιμακωθεί η κόντρα ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή κείμενό του στην εφημερίδα «Έθνος» με τίτλο: «Μια προσωπική μαρτυρία για τη Χρυσή Αυγή».

Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές και σύμφωνα με πληροφορίες από το Μιζούρι, το Μέριλαντ, Ουάσινγκτον, ενώ έγινε σχετική καταγγελία στο FBI.

Όπως έγραψε ο κ. Ιγνατίου η χειρότερη απειλή ήταν ένα μήνυμα μέσω e-mail που περιείχε τη φράση: «Μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα νεγρόφιλης πορνάρας χαφιέ της Ουασινγκτον».

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε στην εκπομπή «Μακελειό»: «Πράγματι έχω λάβει ενημέρωση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι πρέπει να έχω το νου μου. Δεν έχω αστυνομική φύλαξη ούτε άδεια οπλοφορίας απλά μου είπανε ότι θα επιτηρούν την οικία μου και το γραφείο μου. Ο κ. Ιγνατίου ασφαλώς θα μηνυθεί για προτροπή σε διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος. Αμφιβάλω βέβαια αν θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας σε αυτή τη χώρα».

Το επίμαχο κείμενο του Μ. Ιγνατίου:

Την περασμένη Τετάρτη επέλεξα να παρακολουθήσω από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ τη στημένη συνέντευξη Τύπου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, όχι από μαζοχισμό αλλά από καθαρά δημοσιογραφικό καθήκον. Διότι μελετώ εδώ και τρία χρόνια τη συγκεκριμένη οργάνωση, διαβάζω για την πορεία των ηγετικών στελεχών της και πρέπει να υπενθυμίσω πως τη χαρακτήρισα κίνδυνο για τη Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος του ενδιαφέροντος ήταν το «μπλέξιμο» με τους ναζί ενός νεαρού φιλικού προσώπου, που ερχόμενος στην Αθήνα για σπουδές από το νησί, μετετράπη μέσα σε μερικούς μήνες σε ένα άβουλο άτομο.

Ενώ ήταν αστέρι στο σχολείο στην Κύπρο, γρήγορα παράτησε τα όνειρά του και έγινε δούλος αυτών των φασιστών, τρέχοντας από εκδήλωση σε εκδήλωση, εγκαταλείποντας τα όνειρά του. Σας ομιλώ από καρδιάς και με όλη την ειλικρίνειά μου. Βλέποντας τα πρόσωπα του Παναγιώταρου, του Κασιδιάρη και της συζύγου του Μιχαλολιάκου είδα αυτούς που έθαψαν (ευτυχώς όχι για πάντα) τα οράματα ενός νέου, που τον μετέτρεψαν για έναν χρόνο σε πειθήνιο όργανό τους. Δεν περίμενα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Εθνους» για να σχηματίσω γνώμη για την εγκληματική Χ.Α. Γνώριζα από πρώτο χέρι...

Προκαλεί απέραντη θλίψη η διαπίστωση, μέσω της εκλογικής διαδικασίας παρακαλώ, ότι η οργάνωση των ναζί ενίσχυσε τη δύναμή της στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Είναι μια πραγματικότητα και δεν πρόκειται για φαινόμενο περαστικό, όπως συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα πολιτικά κόμματα, που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους έδωσαν την ευκαιρία στη Χ.Α. να εκμεταλλευθεί την οικονομική κρίση. Τα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης δεν είναι πια εύκολοι αντίπαλοι και ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι τα δημοκρατικά κόμματα απαξιώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών. Εκτός του ΚΚΕ, που έχει μία σταθερότητα και συνέπεια στις θέσεις του, όλα τα υπόλοιπα κόμματα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- έδειξαν να «λιγουρεύονται» τους ψηφοφόρους της ναζιστικής οργάνωσης.

Είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι που συνειδητά αυτή τη φορά -όχι από οργή και αγανάκτηση, όπως λέγαμε στις προηγούμενες εκλογές- υποστήριξαν τη Χ.Α., ψήφισαν τους υποψηφίους της και τις ιδέες της. Η Δημοκρατία δεν μπορεί άλλο να αντιμετωπίζει τους ναζί με δημοκρατικούς όρους. Πρέπει να τους παλέψει με άλλες διαδικασίες, διότι δεν έχουν θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Τόσο απλά...

Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή ο κ. Ιγνατίου έγραφε σε άρθρο με τίτλο «Μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα»:

Ο καθένας από εμάς που αποφα­σίζει ύστερα από μεγάλη σκέψη να ασχοληθεί με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τις συνέπειες και -για να το πούμε λαϊκά- τι τον περιμένει. Το κείμενό μου της περασμένης Κυριακής εξόργισε την ηγετική ομάδα, η οποία έδωσε εντολή στους «σκληρούς» της εγκλημα­τικής οργάνωσης να με εκφοβίσουν.

Ανώ­νυμοι, πίσω από σεξιστικού περιεχομένου ηλεκτρονικές διευθύνσεις έβγαλαν όξος και χολή. Η χειρότερη απειλή ήταν ένα μήνυμα μέσω e-mail που περιείχε τη φράση «μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα». Υπό αυτές τις περιστάσεις, ο κάθε άνθρωπος παίρνει και τις αποφάσεις του. "Η σκύβει το κεφάλι και σταματά να ασχολείται με το θέμα ή συνεχίζει τη δημοσιογραφική αποστολή της ενημέρωσης των πολιτών, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή οι παρασυρμένοι θα δουν την αλήθεια κατάματα και θα συνέλθουν. Για να επηρεάσουν τα μέλη τους, έριξαν «γραμμή» μέσω αναξιό­πι­στων ιστοσελίδων ότι είμαι και πράκτορας των Αμερι­κανών και κομμουνιστής. Τι σχέση έχουν οι Αμερικανοί με τους κομμουνιστές μόνο το σαλεμένο μυαλό των ηγετών τους μπορεί να το εξηγήσει.

Ως γνωστόν και χωρίς να απολογούμαι στους ναζί, δεν υπήρξα ποτέ θιασώτης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και αυτή η επιλογή μου είχε μεγάλο κόστος. Από τη στιγμή που η Αμερική συνεχίζει μια απαράδεκτη πολιτική έναντι της Κύπρου για το Κυπριακό, όλοι μας πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με έντονη κριτική. Αναφορικά με τον ισχυρισμό τους ότι είμαι «μπολσεβίκος», το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι αυτό: όσοι αγαπάμε τη Δημο­κρα­τία, δεν θα ενστερνιστούμε ΠΟΤΕ όσα πρέσβευε η ΕΣΣΔ.

Οι λεγόμενοι εθνικιστές δεν έχουν καμία ομοιότητα με τους Ελλη­νες πατριώτες. Ο εθνικισμός ξεκινά από το μίσος για τους αντιπάλους, ενώ ο πατριωτισμός πηγάζει από την αγάπη για την πατρίδα. Και όταν αγαπάς, δεν σκοτώνεις, αλλά προστατεύεις. Η ΧΑ είναι μια ναζιστική και συνάμα εγκληματική οργάνωση. Η Δημο­κρα­τία έχει κάθε δικαίωμα αλλά πάνω απ" όλα και καθήκον να αμυνθεί, διότι θα έρθει μία μέρα που θα βρεθεί στον γύψο, όπως το 1967 από τους «πατεράδες» των σημερινών ναζιστών. Και μάλιστα μπορεί να το επιτύχει κρυβόμενη πίσω από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το να τεθεί εκτός νόμου είναι το λιγότερο που οφείλει να πράξει ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος φέρει την ευθύνη για την ισχυροποίησή της.