Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Η δευτερολογία Τσίπρα με αναφορές και στην Αυγή



Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στην Αυγή και πριν το κλείσιμο εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

"Τελείωσα την ομιλία μου ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει και αφού επικαλείται την αλήθεια για τη Siemens και να πει εάν υπήρχε σκάνδαλο Siemens ή όχι. Και εσείς κύριε Μητσοτάκη κάνατε πως δεν ακούσατε και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει οι συνεργάτες σας. Σας ζήτησα ευθαρσώς να απαντήσετε τι θα κάνατε με τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας. Απαντήσατε πως τα λειτουργικά σας έξοδα θα τα καλύψετε από κουπόνια και χορηγίες και η επιχορήγηση η κρατική θα πηγαίνει στα δάνεια. Αυτά είναι κόκκινα δάνεια και κάποιοι πολίτες που δεν είναι στο νόμο Κατσέλη βλέπουν να γίνονται πλειστηριασμοί. Όχι μόνο αρνείστε να απαντήσετε αλλά όταν λέτε Siemens δεν βάζετε ποτέ μπροστά τη λέξη σκάνδαλο. Δεν απαντήσατε στην ομιλία σας και ήσασταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το μόνο που θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό πως όλοι ίδιοι είναι. Δεν ήξερα πως η διαπλοκή 40 χρόνια στη χώρα είχε το όνομα Καλογρίτσας. Ήταν στενός φίλος του Φλωράκη" και αναρωτήθηκε σε τι τον ευνόησε η σημερινή κυβέρνηση.

Είπε ξανά πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν έκαναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και "φτάσατε στο σημείο πως ο διαγωνισμός είναι διαβλητός και έχει καταρρεύσει και πως ακόμα και ο επόμενος υπερθεματιστής είναι λαγός, αλλά εγώ δεν ξέρω κανέναν λαγό να δίνει 20 εκατομμύρια. Εάν ξέρετε εσείς να πάμε για κυνήγι κανένα λαγού και να βγάλουμε κανένα λεφτό. Όλα όσα είπατε είναι αναμασήματα κίτρινων πρωτοσέλιδων και κίτρινων φυλλάδων. Το μόνο που είχατε να πει είναι για το πόθεν έσχες του Σταθάκη και του Φλαμπουράρη, οι οποιοι αθωώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αφού δεν έχετε να πείτε κάτι άλλο μιλήσατε για τον κ. Κατρούγκαλο και δεν ξέρετε πως το ίδιο το Βήμα αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Κατρούγκαλο. Αλλά λέγε λέγε κάτι θα μείνει.

Αναφερθήκατε στην εφημερίδα Αυγή. Όπως έχετε και εσείς offshore έχει και η Αυγή. Κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν έρευνα στην Κύπρο και δεν την βρήκαν αυτή την εταιρεία γιατί δεν υπάρχει. Είναι μία εταιρεία νόμιμη που λειτουργεί στην Κύπρο.

Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, κάνανε πίσω. Δεν είναι εύκολο από το πρωί μέχρι το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν. Έχουμε απέναντι αυτούς που δεν πήραν άδεια αλλά και αυτούς που αναγκάστηκαν να πληρώσουν. Όλους απέναντι τους έχουμε. Θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις. Δώσαμε υπόσχεση να πάμε μέχρι τέλους. Εσείς δεν αντέχετε. Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αν κάναμε αυτό που λέει ο Μητσοτάκης δεν θα μας λιβανίζανε όλοι. Θυμήθηκαν ποτέ οι κύριοι που βγαίνουν στις πρωινές εκπομπές, ότι έχασε το 25% το ΑΕΠ. Έλεγαν πρωί βράδυ ότι είναι ευλογία και μονόδρομος. Ανακάλυψαν τους πλειστηριασμούς. Ήρθε και ο κ. Μητσοτάκης με υποκρισία και να πει "τι κάνατε για τους πλειστηριασμούς". Την προηγούμενη της ΔΕΘ έλεγε "υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να προχωρήσουν πλειστηριασμοι;" Εσείς τα είπατε αυτά.

Θέλω να σας δώσω τα επίσημα στοιχεία. Να δούμε τι πλειστηριασμοί γίνονταν. Το 2008 έγιναν 43 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το 2010 έγιναν 48 χιλιάδες. Το 2011 44.100. Το 2015 κανένας. Δεν έγιναν γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και το 2016 έχουν γίνει 500. Αλλά ο λαός τώρα έμαθε ότι υπάρχουν πλειστηριασμοί.Σας έπιασε ο πόνος. Είχατε μνημονιακή δέσμευση.

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο.

"Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς" είπε ο πρωθυπουργός.
Σας άκουσα κύριε Μητσοτάκη να λέτε πως παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη.  Η παρέμβασή μας ήταν σύμφωνα με εσάς πως στη ΔΕΘ είπα πως πιστεύω πως ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός, αλλά πρόσθεσα πως σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς" είπε ο πρωθυπουργός.

Είπε η κ. Γεννηματά την ίδια βαριά κουβέντα. Είπε κι εκείνη κάτι το οποίο αναμασάτε ως καραμέλα για τα περιβόητα "ορφανά του Τσοχατζόπουλου", που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Αφήνει υπονοούμενα για συνενόχους στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα, γιατί αν δεν το κάνετε είστε κοινοί συκοφάντες. Δεν συκοφαντείτε το ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων και χιλιάδες αγωνιστές, μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έβλεπαν τα ιδανικά και τα συνάντησαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολήψεις. Σας προκαλώ να μην ρίχνετε λάσπη και να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις. Το οξύμωρο είναι να μιλάτε για "ορφανά Τσοχατζόπουλου" όταν είστε τα αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών επιλογών της περιόδου του Τσοχατζόπουλου. Όταν έγιναν αυτά τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της μίζας, της Siemens, των Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Παπαντωνίου. Άλλος ήταν πρωθυπουργός και είναι στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Οργανώνει και δείπνα που στο μενού είναι η... κυρία Γεννηματά και είναι και γάτες Ιμαλαίων εκεί.

Δεν είναι σκελετοί στις ντουλάπες, είναι τα καλά σας πολιτικά φορέματα. Φοράτε τα φορέματα Σημίτη που θα σας κυνηγάνε πολιτικά. Να σταματήσετε τη συκοφαντία απέναντι στους αγωνιστές.