Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γεωργαντάς: Το αίτημα για εκλογές δεν έχει ορόσημα, είναι συνεχόμενο



«Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση, όταν βλέπει ότι η οικονομική πολιτική που ασκείται είναι αδιέξοδη, να ζητήσει εκλογές κι αυτό δεν έχει χρονοδιαγράμματα και ορόσημα είναι ένα αίτημα συνεχόμενο» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς δεν δημιουργούμε κανένα ζήτημα σε σχέση με τις προοπτικές σταθερότητας της οικονομίας, ακριβώς επειδή το αίτημα για εκλογές είναι παράλληλο με τη μεγάλη ταχύτητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, δεν είναι ένα αίτημα για εκλογές, όπως ήταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αμφισβητούσε όλες τις υπογραφές της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε ο κ.Γεωργαντάς, εκφράζοντας, παράλληλα, επιφυλάξεις κατά πόσο η κυβέρνηση επιδιώκει σήμερα το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τελειώσουμε και να φύγουμε μπροστά. Υπάρχει ακόμη μερίδα και υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν έχουν αποκλείσει και το ενδεχόμενο μίας δεύτερης λύσης ή τουλάχιστον με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό με προβληματίζει. Δε βλέπω και καμία πρόθεση ή δραστηριοποίηση στο θέμα της υλοποίησης των ήδη ψηφισθέντων μέτρων, ιδίως σε ό,τι έχε να κάνει με επενδύσεις, με μεταρρυθμίσεις. Πηγαίνουν όλα με ρυθμούς χελώνας, ενώ είμαστε η μοναδική περίπτωση στον κόσμο που έρχεται μία αντιπολίτευση και πιέζει την κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις» διευκρίνισε.