Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Σημαντική η επίσκεψη Ομπάμα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν



Από την Κομοτηνή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη Ελλάδα, «έστω και αν είναι απερχόμενος και είναι, κυρίως, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι επανέλαβε της πάγιες θέσεις του και για το χρέος και για το προσφυγικό», όπως είπε.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Ομπάμα φεύγει, δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα. Γιατί η κυβέρνηση αυτή, εκτός από τα ψέματα που είπε για να έρθει στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, επανέλαβε τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι η χώρα χρειάζεται μία εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση για να μπορέσει να την υλοποιήσει. «Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο κράτος, ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα τις αλλαγές για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι αδύνατον να πετύχουμε τον στόχο του 3% το 2018, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα σε ύφεση και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συζήτηση για το χρέος μετά το 2018- που παρά τα ψέματα που λέει σήμερα- δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε», επεσήμανε και υπογράμμισε: «Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και αυτό σημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί, επιτέλους, αποτελεσματικά και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και την κρίση με ασφάλεια, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη».

Ακόμη, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι θα συνεχίσει τίς περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, όπου διαπιστώνει ότι οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Όλοι όσοι πιστεύουν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, να συμπορευθούμε, γιατί τώρα έχει ανάγκη η χώρα ένα ισχυρό πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα δώσει εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», κατέληξε.