Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Να μην χαθεί μία ολόκληρη γενιά νέων



H κατάσταση των νέων είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ομιλία σε εκδήλωση των PES Activists η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι στόχος είναι «να μην αφήσουμε να χαθεί μια ολόκληρη γενιά».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στο παράδοξο, ότι μία από τις λαμπρότερες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας, αυτή της μεταπολίτευσης, στην οποία το βιοτικό επίπεδο βελτιώθηκε αισθητά, η δημοκρατία  και οι ελευθερίες διευρύνθηκαν, το κοινωνικό κράτος απέκτησε σάρκα και οστά, οι μετεμφυλιακές πληγές έκλεισαν οριστικά, τελειώνει και κλείνει με μία κοινωνική τραγωδία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ευρώπη που πρέπει να δημιουργηθεί. «Μετά την «καμπάνα» του Brexit, είναι η ώρα των αποφάσεων» τόνισε και περιέγραψε τους βασικούς άξονες:

Εμβάθυνση των Δημοκρατικών Θεσμών

Έμφαση στις αναπτυξιακές Πολιτικές, και σε νέο καταμερισμό μεταξύ των κρατών μελών

Χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

Αντιμετώπιση χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων με έμφαση σε πολιτικές αναδιάρθρωσης.

Έμφαση στην κοινωνική Ευρώπη. Δεν μπορεί να αφήσουμε την υπόθεση στους συντηρητικούς που τα βασίζουν όλα στη λιτότητα και όταν μιλούν για Κοινωνική Ευρώπη εννοούν συσσίτια.

Ποσοτικούς στόχους για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύοντας στην ανάπτυξη, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας (για παράδειγμα να εξαιρεθούν οι δαπάνες εκπαίδευσης και κατάρτισης).

Κοινή μεταναστευτική πολιτική στην βάση των αρχών της αλληλεγγύης και ίσης κατανομής των βαρών και όχι  μόνο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.