Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Η χώρα πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση



"Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την καθοριστική εκλογική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης", τονίζει σε συνέντευξή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στα " Παραπολιτικά", η κ. Γεννηματά ανέφερε πως "Μια ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπορέσει να επιβάλει την αναγκαία εθνική συνεννόηση και το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης ευρείας στήριξης. Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μια νέα κοινωνική συμφωνία", υποστηρίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: "Η διακριτική, αυτόνομη πορεία που ακολουθούμε αυτόν το στόχο υπηρετεί. Δεν "τσιμπάμε" στο ψεύτικο δίλημμα "ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ". Το "φύγε εσύ να έρθω εγώ" δεν δίνει λύσεις. Αρκετά κόστισε στη χώρα και στο λαό μας".

Αναφερόμενη στο ζήτημα της συνεργασίας με το Ποτάμι σημειώνει ότι "δεν έχει νόημα η ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. 'Εχει κουράσει πλέον τον κόσμο". Για τη συνεργασία με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι: "Προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. 'Εχουμε θέσει το πλαίσιο της αυτόνομης πορείας. Τέρμα οι επιτροπές, τα φόρα, η εσωστρέφεια και οι ομφαλοσκοπήσεις" και ξεκαθαρίζει ότι: "'Οποιος αποδέχεται αυτό το πλαίσιο και κινείται ιδεολογικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι καλοδεχούμενος με ίσους όρους".