Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γεννηματά: Χτίζουμε το σχέδιο μας για την εθνική ανασυγκρότηση



Τον δήμο Μοσχάτου επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας ένα ευρύ οδοιπορικό στους δήμους της Αττικής.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν οι Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Μπουλμπασάκος (πρόεδρος και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ), καθώς και οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, Π. Χρηστίδης, Θ. Μωραίτης, Δ. Καρύδης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Λ. Ρώσσης, Δ. Κατσικάρης και Μ. Κορασίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, η Φ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινάμε ένα οδοιπορικό από εδώ, με ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την μάχη καθημερινά και δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάμε από το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και από την Αυτοδιοίκηση», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτοντας ότι τα χρόνια της κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση κατάφερε να σηκώσει μεγάλο βάρος και να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει τους πιο αδύναμους, αλλά και να προωθήσει αναπτυξιακές προοπτικές με την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.

«Το ζήτημα με την αυτοδιοίκηση, είναι να στηριχτεί από εδώ και πέρα, και να στηριχτεί και με πόρους, αλλά και με επιπλέον μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και όχι να ελεγχθεί, όπως φάνηκε με το διορισμό γραμματέων. Αντιδράσαμε όλοι άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και αποτρέψαμε αυτή την εξέλιξη. Παρότι λένε ότι δεν ήταν στα σχέδια να γίνει, θεωρώ πως πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, γιατί αυτό είναι και αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πράξη», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτή η πλήρης ακύρωση και αποδυνάμωση και ο έλεγχος από την εκάστοτε κεντρική εξουσία, των αποφάσεων των δήμων.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι επιθυμία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να κουβεντιάσει και κυρίως να ακούσει όλους, μεταφέροντας «το πρόγραμμα που ξεκινάμε και χτίζουμε όλο αυτό το διάστημα: το σχέδιο μας για την εθνική ανασυγκρότηση. Γιατί πιστεύω ότι χωρίς ένα δικό μας σχέδιο, χωρίς όραμα για το πώς μπορεί η Ελλάδα να ξανά σταθεί στα πόδια της, δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση και διαρκώς θα ψάχνουμε να βρούμε, ποια είναι η επόμενη κοινωνική ομάδα που θα πληρώσει επιπλέον βάρη και θα σηκώσει το μάρμαρο», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μετά τη συνάντηση της Φ. Γεννηματά με το δήμαρχο, ακολούθησε σύσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς του δήμου.