Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Εμμένει σταθερός στην απόφασή του ο Πολάκης, παρά την απόφαση ΣτΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ:



Παρατείνεται η κόντρα του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά την απόφαση του ΣτΕ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, το οποίοέκρινε παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις τριών μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κύκλοι του υπ. Υγείας δήλωναν «αποφασισμένοι να καθαρίσουν μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του»

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το ΣτΕ ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις των 3 μελών του ΔΣ του ΚΕEΛΠΝΟ (Αθανάσιου Γιαννόπουλου, Ιωάννη Γιαννάκη, Δημητρίου Μπίτα).

Οι τρεις τους υποστήριζαν με τις προσφυγές τους ότι η απόφαση του κ.Πολάκη να τους δείξει την έξοδο, ελήφθη λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις 500 γιατρών μετά την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι ο κ. Πολάκης λειτούργησε εξωθεσμικά παρακάμπτοντας την αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση των φακέλων.

Το 4ο τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές και των τριών γιατρών κρίνοντας ότι οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας προσκρούουν σε διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί και να εκθέσει την άποψη του ο ελεγχόμενος.

Κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση των τριών μελών του ΔΣ του ΚΕEΛΠΝΟ.