Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εκνευρισμός στην κυβέρνηση με την δημοσκόπηση της Αυγής



Μεγάλο προβληματισμό αλλά και εκνευρισμό προκάλεσε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν τα...μαντάτα αργά το βράδυ του Σαββάτου και υποδέχτηκαν τα δημοσκοπικά ευρήματα με σκεπτικισμό.

Σχολιάζοντας κυρίως, το γεγονός ότι στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό βγαίνει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Πράγμα που το Μαξίμου ξορκίζει διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Αρμόδιες πηγές δεν κρύβουν ότι "υπάρχει φθορά" και τονίζουν πως από δω και πέρα θα πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που βάλλονται από τους φόρους. 

«Ανάσα» η εκδήλωση στην Καισαριανή

Κατά τα λοιπά, στην κυβέρνηση αισθάνθηκαν μια μικρή ανακούφιση από την "μεγάλη" -όπως την χαρακτήριζαν- προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καισαριανή, με "όπλο" προφανώς την παρουσία Τσίπρα.

Ψάχνουν επικοινωνιακό σωσίβιο 

Με φόντο τα παραπάνω, έχουν  ξεκινήσει οι προετοιμασίες και πάλι για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την προσωρινή διακοπή λόγω καλοκαιριού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται τις επόμενες μέρες (πιθανότατα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Κάιρο) να ριχτεί ξανά στην επικοινωνιακή μάχη, μεταφέροντας την κεντρική γραμμή. 

Η συγκυρία άλλωστε δεν είναι ευνοική για το κυβερνητικό στρατόπεδο. Τα μέτωπα της οικονομίας, του διαγωνισμού για τις άδειες καθώς και το προσφυγικό παραμένουν ανοικτά και από το Μαξίμου θέλουν να γυρίσουν το κλίμα βάζοντας ταυτόχρονα δική τους ατζέντα.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida