Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δραγασάκης: Αίσθημα ευθύνης η εξουσία για εμάς



Το νέο ξεκίνημα είναι ο στόχος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Αντιλαμβάνομαι το Συνέδριο αυτό, ως ένα συνέδριο δικαίωσης και ευθύνης. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων ήταν έκφραση βαθιάς ανάγκης και όχι ένα τυχαίο γεγονός. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου εγχειρήματος. Είναι ένα συνέδριο ευθύνης καθώς είμαστε στη "μέση του ποταμού". Νομίζω ότι αυτό που συζητούμε είναι η ιδέα ενός νέου ξεκινήματος», τόνισε αρχικά ο κ. Δραγασάκης.

«Ο αριστερισμός μας πρέπει να δοκιμαστεί στο πεδίο της ισχυροποίησης των δεσμών μας με την κοινωνία καθώς και στο έδαφός της αριστερής κυβερνησιμότητας. Οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του κοινωνικού μετασχηματισμού δεν υπάρχουν αλλά πρέπει να συμβάλλουμε στην ωρίμανσή τους», δήλωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Κλειδί της διακυβέρνησης πρέπει να είναι μια ισχυρή δεσμευτικότητα των αποφάσεών μας. Έχουμε αναλάβει ένα εγχείρημα μεγάλων διαστάσεων που δεν είναι δεδομένο, αλλά ζητούμενο. Μηδενική ανοχή σε κάθε τι που προσβάλλει την ηθική και την αξιακή υπόσταση της Αριστεράς γιατί για μας η άσκηση της εξουσίας δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε προνόμιο αλλά αίσθηση ευθύνης».