Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Μ' αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα»



«Μ' αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική....μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, συντηρεί και ανατροφοδοτεί μια στείρα πόλωση με διχαστικό αντίκτυπο που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τετράωρη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου το απόγευμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διολισθαίνει σε καθεστωτικές πρακτικές και λογικές, σε αντιπερισπασμούς που κάνουν ζημιά στη χώρα.

Με την εκτίμηση ότι «η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση» η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει:

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση. Μια άλλη πολιτική. Χρειάζεται, εθνική γραμμή. Απαράβατος όρος γι' αυτό είναι η εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόησης που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα διεθνώς, που θα κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι για να επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια, είναι απαραίτητη η ανασυγκρότηση της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» με τη δημιουργία ενός αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα εξόρμηση σ’ όλη την Ελλάδα για να συζητηθεί σε βάθος η δυναμική του εγχειρήματος, η ανάπτυξη δικτύων και η δημιουργία βάσης της συμπαράταξης, που θα οδηγήσει εντός του 2017 (λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις), σε ιδρυτικό συνέδριο.