Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Αναχρονιστικές οι αντιλήψεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ»



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις απόψεις για την Παιδεία που εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το 1ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ότι οι αντιλήψεις της είναι αναχρονιστικές  και βαθιά παλαιοκομματικές.

Συγκεκριμένα στη δήλωση της η κυρία Κεραμέως αναφέρει: 
«Η νεολαία του κυβερνώντος Κόμματος μας υπενθύμισε, για άλλη μία φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφεται την αριστεία, την εξειδίκευση, την ατομική ανέλιξη, την αντιστοίχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις ανάγκες της αγοράς. Όπως αποστρέφεται και κάθε μηχανισμό πειθαρχίας και διασφάλισης αποτελεσματικότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ακόμη και η παρέλαση στις εθνικές εορτές και η πρωινή προσευχή βαπτίζονται ”άκρως αναχρονιστικές”.
Αντίθετα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τους ταξικούς διαχωρισμούς, την αιώνια φοίτηση, καθώς και την υπηρέτηση της ”μεγάλης πλειοψηφίας” που αφήνει εκτός πλαισίου τις ειδικές επιδόσεις μαθητών που αριστεύουν ή χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης. Και αυτό σε μία ισοπεδωτική λογική ήσσονος προσπάθειας και εξισωτισμού προς τα κάτω.

Είναι πρόδηλο ότι, παρά τα ευχολόγια του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης Τσίπρα, η εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει όμηρος των ιδεοληπτικών αντιλήψεων και των εσωτερικών του αντιφάσεων. Ο δήθεν ασυμβίβαστος προοδευτικός προσανατολισμός των θέσεων της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, κατ’ ουσία, βαθιά παλαιοκομματικές, συγκεντρωτικές και κρατοκεντρικές λογικές, οι οποίες οδηγούν την Παιδεία, αλλά και τη χώρα, σε ταχεία οπισθοδρόμηση.
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει. Η εκπαιδευτική πολιτική θα προχωρήσει με όρους ισότητας των ευκαιριών, αξιοκρατίας, αξιολόγησης, αποτελεσματικότητας και διαφάνειας».