Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άδωνις: Ο Τσίπρας στην Κούβα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν νεοφιλελεύθερα μέτρα



Με περιπαικτικό τρόπο αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην δισυπόσταση στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, ότι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδευε στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, οι βουλευτές του εγκατέλειπαν "τις αριστερές ιδεοληψίες τους υιοθετώντας την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ".

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το το πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση σύστασης επιχειρήσεων τόνισε ότι αυτό σηματοδοτεί την νεοφιλελευθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν φέρναμε εμείς αυτές τις διατάξεις τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα ακούγαμε για δούλους του φιλελευθερισμού, όργανα του Σόιμπλε… Ο κ. Τσίπρας μας έδειχνε το σκοινί που θα μας κρεμάσουν», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Απευθυνόμενος στον Θοδωρή Δρίτσα είπε: «Όλα όσα δεν τολμήσαμε να κάνουμε εμείς τα κάνετε εσείς. Είστε αυτό που είπε ο Ανιέλι για την χρήσιμη Αριστερά που ψηφίζει όσα δεν μπορεί η Δεξιά. Θα ψηφίσετε με το χεράκι σας το φιλελεύθερο νομοσχέδιο με την έξτρα φιλελεύθερη τροπολογία».

Τέλος, επεσήμανε ότι «την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Αβάνα για την για επανάσταση μέχρι την τελική νίκη. Όμως, 50 χρόνια δεν έκανε εκλογές η Κούβα. Σας καταλαβαίνω όμως, σας έπεσε βαριά η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αλλά τι να κάνουμε, ψηφίστε εδώ και ας προσκυνάτε στην Κούβα».