Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

πόλη



Θώνις- Ηράκλειο: Η πόλη που εντοπίστηκε κάτω από το νερό και η δικαίωση του Ηρόδοτου

Ήταν 1996 όταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Franck Goddio, συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας και ξεκίνησε μια αναζήτηση που θα οδηγούσε σε μια από τις πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογίας.



Ταϊλάνδη: 3.500 μαϊμούδες εισέβαλαν στο κέντρο της πόλης και προκάλεσαν αναστάτωση

Xιλιάδες μακάκοι εισέβαλαν σε πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αναγκάζοντας αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείσουν άρον – άρον ή να μετεγκατασταθούν, με τους επενδυτές να σταματούν κάθε δραστηριότητα και τους πελάτες να εξαφανίζονται, στην επαρχία Λόπμπουρι.



Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου είναι στην Ελλάδα

Μια πτήση στο χρόνο και ταυτόχρονα στα εξωτικά ελληνικά, χρώματα. Το απόλυτο τιρκουάζ σμίγει με την αρχαιότερη πόλη του κόσμου. Όλα αυτά, στη Λακωνία, στο στενό της Ελαφονήσου…



«Ράγισε» η Αγιά Σοφιά στην Πόλη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της Αγια Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη κρούουν Τούρκοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν μικρές ρωγμές στον ιερό αυτό ναό. Επισημαίνουν μάλιστα ότι αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης, οι ρωγμές μπορούν να επεκταθούν και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κτιρίου μακροπρόθεσμα.



Βρέθηκε "ξανά" η χαμένη Ατλαντίδα;

Σχεδόν 2.400 χρόνια πριν ο φιλόσοφος Πλάτωνας περιέγραφε την Ατλαντίδα ως μία κραταιά πόλη που διέθετε 10.000 άμαξες, προηγμένες τεχνολογίες, μεγάλους αριθμούς ελεφάντων και ταύρων και μία σειρά σύνθετων καναλιών. Τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ από ομάδα Βρετανών επιστημόνων ισχυρίζεται ότι βρήκε τα ερείπια της Ατλαντίδας ανοιχτά των ακτών της Ισπανίας.



Αυτή η πόλη θα ξαναδεί την ανατολή του ηλίου σε δύο μήνες

Η Utqiaġvik βρίσκεται στην Αλάσκα και είναι η βορειότερη πόλη των ΗΠΑ που αντίκρισε την τελευταία ανατολή του έτους την Κυριακή.