Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΠΝΟ



Η ΠΝΟ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Απριλίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις 17 Απριλίου.



Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η αυριανή 24ωρη απεργία της ΠΝΟ - Θα γίνει κανονικά λένε οι ναυτεργάτες

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Προσφυγή εναντίον της απόφασης της ΠΝΟ είχε καταθέσει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας-ΣΕΕΝ).



Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 3 Ιουλίου - 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε με πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.



28 Νοεμβρίου δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).



Έληξε η απεργία στα πλοία. Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Στη λήξη της απεργίας κατέληξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) μετά από διαβουλεύσεις με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους στη ναυτιλία, μετά την απόφασή τους για λήξη της απεργίας.

Οι ναυτεργάτες αποδέχθηκαν τη νέα πρόταση του  ΣΕΕΝ για αυξήσεις 2% αναδρομικά από 1/1/12018 και νέα διαπραγμάτευση αργότερα για το 2019.



Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ. Σάλος στα ΜΜΕ του εξωτερικού

Εγκλωβισμένοι στα νησιά, ή στην Αθήνα και όπου αλλού αντίστοιχα, παραμένουν χιλιάδες τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ. 

Η ΠΝΟ, χθες, δεν δέχθηκε την πρόταση της ένωσης ακτοοπλόων για αύξηση 2% (η ΠΝΟ απαιτεί αύξηση 5%) και αποφάσισε να συνεχίσει για 24 ώρες ακόμη την απεργία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δηλαδή, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.