Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 27. Μαρτίου 2017

ΠνευματικάΤι θα υποφέρει η ψυχή αφήνοντας το σώμα

Προτού πράξουμε οτιδήποτε, καθόμαστε σε ένα σκαμνί και σκεφτόμαστε για την έκβαση:

Τι έχει να υποφέρει η ψυχή μας όταν αφήσει το σώμα, πόσα δάκρυα χύνει η ψυχή εκείνη τη στιγμή, σκεφτόμενη για την Κρίση, τι την περιμένει και κατά πόσο είναι έτοιμη για την Κρίση.Η κάθε προσευχή είναι μοναδική

"Όλοι μας συμμετέχουμε στο μυστήριο της θείας λειτουργίας αλλά ο καθένας με την δίκη του κατάσταση με τον δικό του τρόπο.

Η κάθε προσευχή είναι διαφορετική διότι ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα , όμως όλοι συμμετέχουμε και ποθούμε τον πνευματικό λόγο "Της Σταυροπροσκυνήσεως στην Νέα Ιωνία

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ ιερούργησε στον μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Συλλειτούργησε με τον Γέροντα Εφραίμ και Βατοπαιδινούς πατέρες.
Ο διάβολος γκρεμίστηκε από τον ουρανό

Γεμάτος φθόνο και κακία, γκρεμισμένος από τον ουρανό εξαιτίας της υπερηφανείας του, ο διάβολος δεν αντέχει να μας βλέπει να ειρηνεύουμε μεταξύ μας, αλλά μαίνεται εναντίoν όλων ανεξαιρέτως, ως σκυλί λυσσασμένο πού δαγκώνει οποιονδήποτε συν­αντά στον δρόμο του.
 


Ὅποιος πιστεύει, ὅτι τά ἁμαρτήματά του είναι μικρά, πέφτει σέ μεγαλύτερα

Οἱ ἄνθρωποι μισοῦν τή φτώχεια, ὁ δέ Θεός τήν ὑπερήφανη ψυχή. Στούς ἀνθρώπους είναι τίμιος ὁ πλοῦτος· εἰς δέ τόν Θεόν ἡ ταπεινωμένη καί συντετριμμένη ψυχή.
 


Σήμερα είμεθα και αύριο φεύγουμε

"Βλεπετε ποσον ματαιος ειναι αυτος ο κοσμος. Σημερα ειμεθα και αυριο φευγουμε. Και που πηγαινομεν;

Εκει που ετοιμασαμε.Προσεξατε καλα μη σας παρασυρει η ωραιοτης και το ψευδος αυτης της ζωης.

Βαλτε καλην αρχην στην πνευματικην ζωην και κρατησατε αυτην μεχρι τελους"

(Γεροντας Εφραιμ Κατουνακιωτης)Ἡ ὠφέλεια τῆς νηστείας

Πολλοὶ χριστιανοί, ἀγνοώντας τή μεγάλη ὠφέλεια τῆς νηστείας, τήν τηροῦν μέ δυσφορία ἤ καί τήν ἀθετοῦν. Καί ὅμως, τή νηστεία πρέπει νά τή δεχόμαστε μέ χαρά, ὄχι μέ βαρυγγώμια ἤ φόβο.
 


Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός με τη βαθιά θεολογική παιδεία και τις εξέχουσες ρητορικές ικανότητες

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ήταν εξαιρετικός θεολόγος και εξέχων ρήτορας και πραγματικός φιλόσοφος. Δεν γνωρίζουμε το χρόνο και τον τόπο της γέννησής του. Ο Σ. Ευστρατιάδης όμως, στο αγιολόγιο του, αναφέρει ότι ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε το 1296 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, από τον Κωνσταντίνο τον Συγκλητικό και την ευσεβέστατη Καλλονή.