Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

πλοιο



Το πλοίο «Typhoon» επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πλοίο «Typhoon», στον όρμο του Φαλήρου επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το οποίο από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών.



Βραζιλία: Τουλάχιστον 20 πτώματα εντοπίστηκαν σε πλοίο

Σε πλοίο ανοιχτά των ακτών στη βορειοανατολική Βραζιλία οι Αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 20 πτώματα σε προχωρημένη σήψη.

Το πλοίο βρέθηκε στην ακτή της περιοχής Bragança, βορειοανατολικά της περιοχής Pará, το Σάββατο 13 Απριλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, ενώ σε εξέλιξη είναι δύο ξεχωριστές έρευνες για την υπόθεση.



Βαλτιμόρη: Ο δήμαρχος κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βίντεο

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Μπράντον Σκοτ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία, μετά τη μοιραία σύγκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στη γέφυρα Francis Scott Key. 



Κύπρος: Καθυστερεί ο απόπλους του πλοίου με τη βοήθεια για τη Γάζα λόγω τεχνικών προβλημάτων

Η καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου «Open Arms» με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα που οδεύουν προς επίλυση όπως φαίνεται.



Έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας ανοικτά της Υεμένης

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο που έπλεε ανοικτά της Υεμένης, όπου οι αντάρτες Χούθι πληθαίνουν τις επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.



Κόλπος της Υεμένης: Απόπειρα των Χούτι να χτυπήσουν πλοίο με ελληνική σημαία

Να χτυπήσουν πλοίο με ελληνική σημαία επιχείρησαν οι Χούτι ανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο είναι το Sea Champion το οποίο είναι bulk carrier με σιτηρά που έκανε το δρομολόγιο από Αργεντινή προς Αντέν.

Συνολικά σε αυτό βρίσκονταν 23 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.