Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θαλάσσιο λιοντάρι κατασπαράζει καρχαρία! Απίστευτες εικόνες

Έχουμε συνηθίσει τους καρχαρίες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρομακτικές επιθέσεις. Αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη στιγμή που καρχαρίας πέφτει θύμα πεινασμένου θαλάσσιου λιονταριού.

Το θέαμα σόκαρε τους επιβάτες ενός σκάφους στα ανοιχτά των ακτών του Newport Beach στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Ο φωτογράφος Slater Moore δεν έχασε την ευκαιρία και απαθανάτισε τις εικόνες. "Ήταν τρελό! Ο κυνηγός να γίνεται θήραμα, από τα καλύτερα της φύσης", δήλωσε στη Huffington Post.

Μόνο εκείνη την ημέρα είδε 5 διαφορετικά θαλάσσια λιοντάρια να επιτίθενται σε μικρούς καρχαρίες. "Όλοι στο πλοίο ήταν σοκαρισμένοι". Το Marine Mammal Center περιγράφει τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνιας ως ευκαιριακούς κυνηγούς. Τρέφονται με καλαμάρια, χταπόδια, ρέγγες, σκουμπρί και μικρούς καρχαρίες, ενώ με τη σειρά τους αποτελούν θήραμα φαλαινών δολοφόνων και μεγάλων καρχαριών.

 

"Είναι κάτι αρκετά κοινό στην Καλιφόρνια. Είναι σίγουρα μια ανατροπή ρόλων. Οι άνθρωποι δεν έχουν στο μυαλό τους πως τα θαλάσσια θηλαστικά τρώνε καρχαρίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ κοινό", σημείωσε ο Chris Lowe, διευθυντής του Shark Lab στο California State University.

 

Πηγή: Dailymail