Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα γεγονότα της εβδομάδας μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν. Η γιορτή της θυσίας

EIKONES1

Κατσίκες, πρόβατα, αγελάδες και καμήλες θυσιάζονται στον βωμό του Ισλάμ. Στην αγορά του Ισλαμαμπάντ, τα ζώα στολίζονται και αναμένουν τον επίδοξο αγοραστή τους που θα τα «τιμήσει» στη γιορτή της Θυσίας που σηματοδοτεί τον τερματισμό του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ, σε ανάμνηση της πρόθεσης του προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του για να δείξει υπακοή στον Αλλάχ.

Λονγκουά, Κίνα. Διάλειμμα από τη δουλειά

EIKONES2

Οι αμέτρητες ώρες εργασίας στις κινεζικές επιχειρήσεις οδηγούν σε ακραίες λύσεις τους εργαζόμενους που προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν, κατά τη διάρκεια της ατελείωτης ημέρας τους.

Σάο Πάολο, Βραζιλία. Κόντρα στα στερεότυπα

EIKONES5

Η Gisele Marie δεν είναι συνηθισμένη για μέλος heavy metal συγκροτήματος, αφού πηγαίνει κόντρα στα στερεότυπα, βγαίνοντας στη σκηνή με… μπούρκα. Η Marie κατοικεί μόνιμα στην Βραζιλία και είναι μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, παίζει ηλεκτρική κιθάρα στην μπάντα Spectrus του αδερφού της και δεν αποχωρίζεται ποτέ την μπούρκα.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία. Λίγο πριν την τραγωδία

EIKONES4

Ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων κατά το ιερό προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά καθώς πολλές φορές η συγκέντρωση χιλιάδων πιστών έχει σημαδευτεί από τέτοια αιματηρά δυστυχήματα. Το ταξίδι προς τη Μέκκα ωστόσο είναι κάτι που κάθε μουσουλμάνος που έχει τη δυνατότητα, καλείται να κάνει για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν την τραγωδία που ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους 717 άνθρωποι.

AppleMark

Πλανόδιοι πωλητές περιμένουν πελάτες κοντά σε ένα υπόγειο πέρασμα στο κέντρο του Κιέβου.

Γιανγκόν, Μιανμάρ. Το πρόσωπο της φτώχειας

EIKONES6

Ό,τι απομένει από τη θυσία των ζώων στη Μιανμάρ δεν μένει ανεκμετάλλευτο από τους κατοίκους. Η φτώχεια αποτυπώνεται στην παραπάνω φωτογραφία που δείχνει τους πολίτες να ξεψαχνίζουν τα κομμάτια που πετάγονται από τις θυσίες για να βρουν ψαχνό.

Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού. Το οικονομικό στοίχημα μιας αφρικανικής χώρας

EIKONES8

Η Ακτή Ελεφαντοστού οδηγείται μαθηματικά στην επιβεβαίωση του οικονομικού θαύματος που θέλει να επιτύχει και να καταφέρει να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης που δεν έχει γνωρίσει εδώ και χρόνια. Κτίρια «ξεπηδούν» με ταχύτητες – εξπρές στην πρωτεύουσα, Αμπιτζάν, καφέ και μαγαζιά γεμίζουν κόσμο τα βράδια και ο μεγαλύτερος παραγωγός κακάο στον κόσμο φαίνεται να αφήνει πίσω του τον εμφύλιο που γονάτισε τη χώρα το 2011.

Λαχόρη, Πακιστάν. Λουτρό αίματος μετά τη θυσία

EIKONES9

Οι ταύροι θανατώνονται μετά από προσευχές για τη γιορτή στο τζαμί Jamia Naeemia στη Λαχόρη, του Πακιστάν. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο θυσιάζουν ζώα σε αυτή την ετήσια μουσουλμανική γιορτή.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία. Εκατόμβη νεκρών σε ποδοπάτημα προσκυνητών

EIKONES10

Ο τραγικός απολογισμός από το ποδοπάτημα προσκυνητών στη Μέκκα ήταν 717 νεκροί. Τα θύματα βρίσκονταν καθ' οδόν στην ιερή πόλη για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ, που θεωρείται θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων και αποτελεί έναν από τους πέντε στύλους (υποχρεώσεις) του Ισλάμ. Σύμφωνα με το Κοράνι, κάθε Μουσουλμάνος θα πρέπει έστω και μία φορά στη ζωή του να συμμετέχει στο μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα του μουσουλμανικού κόσμου.