Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα "παιδιά του πολέμου"

Ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ για τα «παιδιά του πολέμου» που περιπλανώνται στην Ευρώπη παρουσίασε η Daily Mail, αναδεικνύοντας την πρόωρη και τραυματική ενηλικίωσή τους.

Τις δραματικές ιστορίες των παιδιών που κοιμούνται στα παγκάκια, στους δρόμους ή στα δάση καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, προκαλώντας συγκίνηση και αποτροπιασμό.

Ο Αμπντούλ Καρίμ είναι 17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάται τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τη μητέρα του στη Συρία προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

Ο Αχμάντ είναι 7 ετών. Κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα.

Ο Αμπντουλάχ είναι 5 ετών και κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Η αδερφή του και ο πατέρας του σκοτώθηκαν στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα.

Ο Αχμέντ 6 ετών, κοιμάται στο γρασίδι στη πόλη Οργκος της Σερβίας. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Βόρεια Συρία και κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη με τον θείο του.

Η Λαμάρ 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα πλέον κοιμάται στα δάση της Σερβίας.