Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στην Αλάσκα με τον σκύλο του

Δέος. Τι άλλο μπορεί κανείς να νιώσει εξερευνώντας την επικίνδυνη και τραχιά αλλά και εκθαμβωτική ομορφιά της Αλάσκας. Αυτή ακριβώς την άγρια ομορφιά και την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας αναζήτησε και ο φωτογράφος Dwayne Parton επιχειρώντας να ικανοποιήσει την επιθυμία του να ζήσει ελεύθερα έξω από τα όρια.

Έτσι την ημέρα των 31ων γενεθλίων του, στις 13 Ιουλίου, ξεκίνησε για να ταξιδέψει στο μονοπάτι Stampede Trail, που έγινε διάσημο από το βιβλίο και την ταινία «Into The Wild».

Αναζητώντας την περιπέτεια, ο Parton περιγράφει το ταξίδι του ως μια διαδρομή αυτό-ανακάλυψης.

«Δεν προσπαθώ να γίνω ο Chris McCandless (πρωταγωνιστής του βιβλίου). Προσπαθώ να είμαι ο Dwayne Parton και πιστεύω πως αυτό είναι το σημαντικό», λέει.

Έμπειρος πεζοπόρος ο Dwayne είχε ήδη περπατήσει στα Απαλάχια Όρη το 2014 και είχε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι παρέα με έναν φίλο του στις αρχές του 2015.

Κίνητρό του, όπως και του McCandless, ήταν η δυσαρέσκειά του με την καθημερινή ζωή. «Τον Μάρτιο δεν άντεχα άλλο. Η ζωή ήταν ωραία, ήταν νορμάλ αλλά δεν έδειχνε σωστή. Δεν με πάθιαζε τίποτα από αυτά που έκανα. Αγαπούσα τους ανθρώπους με τους οποίους ήμουν αλλά δεν είχα πάθος για τίποτα. Δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω ή ποιος ήθελα να είμαι. Ένιωθα εγκλωβισμένος στο σπίτι, σαν να περίμενα για να ζήσω», αφηγείται.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι του, συντροφιά με τον τετράποδο φίλο του Bobby, ο Parton αποφάσισε να μείνει στην Αλάσκα για να εξασκηθεί στην αναρρίχηση.

Οι φίλοι του και η οικογένειά του δεν παύουν να ρωτούν πότε θα επιστρέψει αλλά εκείνος λέει πως δεν ξέρει και πως δεν σχεδιάζει να επιστρέψει ακόμα.

«Έφυγα για να βρω αυτό που έψαχνα. Ήθελα να είμαι χαρούμενος και είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος όταν δεν νιώθεις πως ζεις πραγματικά. Βρήκα μια κατεύθυνση προς την οποία θέλω να βαδίσω και τη ζωή που θέλω να ζήσω. Μια μέρα μπορεί να γίνω ιστορία στο National Geographic. Νιώθω πως είναι παιδιάστικο αυτό που λέω αλλά έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε», προσθέτει.

dweiasdfm2dweiasdfm3dweiasdfm4dweiasdfm5dweiasdfm6dweiasdfm7dweiasdfm8dweiasdfm9dweiasdfm10dweiasdfm11dweiasdfm1