Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Ηφαίστειο λάσπης μοιάζει με γιγάντιο ανθρώπινο μάτι

Οι επισκέπτες στο νησί Σαχαλίν στην Ανατολική Ρωσία, έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Το ηφαίστειο λάσπης Πουγκατσέβσκιγι που από ψηλά μοιάζει με ένα τεράστιο ανθρώπινο μάτι.

Αυτό το απίστευτο και σπάνιο φυσικό φαινόμενο συνελήφθη από τον 40χρονο φωτογράφο Μιχαήλ Μιχαήλοφ, ο οποίος αρχικά τρόμαξε όταν είδε το παράξενο σχήμα ματιού στη λάσπη, καθώς πετούσε πάνω από την ανατολική Ρωσία. Οταν το δει κανείς από ψηλά, το κέντρο του ηφαιστείου μοιάζει με κόρη ματιού, με την περιβάλλουσα λάσπη να μοιάζε με καφέ ίριδα με φλέβες.

Τα ηφαίστεια λάσπης είναι σχηματισμοί που δημιουργούνται κανονικά από την γεωλογική έκκριση αερίων και υγρών, καθώς συσσωρεύεται η πίεση κάτω από τη γη και η λάσπη απελευθερώνεται στην επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι ένα ασυνήθιστο μοτίβο.

Μιλώντας για την εμπειρία του, ο Μιχαήλοφ αναφέρει, «δεν είχα δει κάτι τέτοιο ποτέ πριν. Υπάρχουν πάρα πολλά ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο και αυτό είναι γνωστό. Αλλά δεν έχω δει ποτέ κάποιο που να μοιάζει με μάτι. Δημιουργεί μία πολύ όμορφη θέα, σαν να κοιτάζουμε το μάτι της γης, ιδίως πάνω σε ελικόπτερο. Είναι σίγουρα ένα σπάνιο φαινόμενο»