Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο χλιδάτος γάμος στο Νείλο: Η Ελληνίδα "πεθερά" και η Ευγενία Νιάρχου

Βγαλμένος από τις «Χίλιες και μία νύχτες» ήταν ο γάμος που διοργάνωσε για την κόρη του, την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας στον χώρο του τουρισμού Χαμίντ Ελ Σιάτι.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Πέμπτη και διήρκεσαν 3 ολόκληρες μέρες, με τους εκλεκτούς καλεσμένους του επιχειρηματία να απολαμβάνουν την παραμονή τους στο εξωτικό θέρετρό του Almaza Bay, κοντά στο Δέλτα του Νείλου. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με πέντε πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία έχτισε η οικογένεια Ελ Σιάτι στη μέση της ερήμου.

Με τον γάμο της όμορφης κόρης του Τάνιας με τον ιρανικής καταγωγής Καβέχ Ραχμπάρι να έχει γίνει ήδη πριν 4 περίπου μήνες στο Λονδίνο, αλλά σε κλειστό κύκλο, η οικογένεια είχε υποσχεθεί ένα φαντασμαγορικό γλέντι στους φίλους της. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος Χαμίντ Ελ Σιάτι ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιήσει τους 600 περίπου εκλεκτούς καλεσμένους του. 

Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν φυσικά και αρκετοί Έλληνες, καθώς η σύζυγος του Αιγύπτιου μεγιστάνα είναι Ελληνίδα. Η Ευγενία Νιάρχου, ως καλή φίλη της νύφης είχε το ρόλο της κουμπάρας, ενώ το παρών έδωσαν ο Κώστας και η Χριστιάνα Καίσαρη, οι οικογένειες Χούρι, Ζέιν και Γκαντούρ, ο Ηλίας Ψινάκης, η Μαριάννα Σμπώκου, ο Χρήστος Παπαζής, ο Ευάγγελος Μπούσης κ.ά. Στενή φίλη της οικογένειας είναι και η Μαριάννα Λάτση, λόγω σημαντικών υποχρεώσεων όμως, την τελευταία στιγμή ακύρωσε το ταξίδι της.

Το γαμήλιο πάρτι των 3 ημερών

Όλα τα ξενοδοχεία στο Almaza Bay ήταν στην αποκλειστική διάθεση των 600 και πλέον καλεσμένων, οι οποίοι έφτασαν κυρίως με λίαρ τζετ την Τετάρτη. Η γαμήλια δεξίωση δόθηκε την Πέμπτη σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα με γκεστ σταρ τον διάσημο Αργεντινό πιανίστα Ραούλ Ντι Μπλάζιο και το θρυλικό αμερικανικό συγκρότημα Kool & the Gang.

Η κόρη του μεγιστάνα έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό νυφικό της που ήταν δημιουργία Λιβανέζου σχεδιαστή, ενώ όλες οι φίλες της ήταν ντυμένες με κόκκινα φορέματα.

Την Παρασκευή, έγινε το δεύτερο πάρτι που είχε θέμα «Oriental Nights». Το dress code ήθελε τους καλεσμένους να θυμίζουν κάτι από ανατολίτικο παραμύθι, ενώ το σκηνικό ήταν τόσο φαντασμαγορικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν πτήσεις σε «μαγικά» χαλιά, να ανέβουν σε καμήλες, να χορέψουν και να θαυμάσουν παραδοσιακούς χορούς και δοκιμάσουν όλες τις κλασικές παραδοσιακές γεύσεις. Φυσικά, και αυτή τη φορά ένας διάσημος μουσικός είχε αναλάβει την ακούσματα της βραδιάς, που σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν άλλος από τον Λιβανέζο Γκι Μανουκιάν. 

Οι γαμήλιοι εορτασμοί συνεχίστηκαν και το Σάββατο. Στην παραλία του υπερπολυτελούς θέρετρου είχε στηθεί μία πραγματική ζούγκλα. Γνωστοί djs ανέλαβαν να ανεβάσουν την διάθεση των καλεσμένων που φορούσαν μάσκες ή είχαν ζωγραφισμένα χαρακτηριστικά ζώων στα πρόσωπά τους.

Την παράσταση πάντως στους εορτασμούς έκλεψε και η πανέμορφη σύντροφος του γιου του επιχειρηματία Καρίμ, το μοντέλο της Victoria's Secret, Ανα Μπεατρίς Μπάρος. Το ζευγάρι πρόκειται κι αυτό να παντρευτεί σε μία φαντασμαγορική τελετή την άνοιξη του 2016.

Ποιος είναι ο Χαμίντ Ελ Σιάτι

Ο αυτοδημιούργητος Αιγύπτιος επιχειρηματίας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον χώρο του τουρισμού. Το 1979 δημιούργησε το Travco Group, και έκτοτε έγινε ιδιοκτήτης ενός τεράστιου αριθμού ξενοδοχείων, resorts και κρουαζιερών στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία του ανήκουν και πολυτελείς αλυσίδες Jaz, Iberotel και Sol Y Mar, ενώ είναι και ο κάτοχος κατά 50% της  Air Arabia. Η εξαγορά το 2009 της γερμανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Steigenberger του επέτρεψε να μπει δυναμικά στην αγορά της Ευρώπης.

Η Ντόρα Ελ Σιάτι

Η Ελληνίδα σύζυγος του μεγιστάνα Ντόρα Θεοδώρου, γεννήθηκε στην πόλη Ισμαηλία, έχει τρεις αδερφές και από τα παιδικά της χρόνια έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά, γαλλικά, αραβικά και αγγλικά.

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διαφήμιση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, και τότε γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της Χαμίντ Ελ Σιάτι, που έκανε τις σπουδές του πάνω στα Οικονομικά.

Μαζί δημιούργησαν την πρώτη εταιρεία τους και έκτοτε είναι πάντα αγαπημένοι. Όπως λέγεται μάλιστα, η Ντόρα Ελ Σιάτι κατάφερε να μεταδώσει τον σύζυγό της την αγάπη της για την χώρα μας και έτσι οι δυο τους επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα με το υπερπολυτελές σκάφος τους. Πριν δύο χρόνια, προχώρησαν και στην αγορά μίας πολυτελούς κατοικίας στην Ψαρού της Μυκόνου Οι δυο τους δημιούργησαν από το μηδέν την εταιρεία τους, η οποία εξελίχτηκε σε έναν όμιλο-κολοσσό. Ο Χαμίντ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη σύζυγό του, έτσι κάποια στιγμή της πρότεινε να αξιοποιήσει το έμφυτο γούστο της και να διακοσμήσει τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας τους. Αυτή ήταν η αρχή, σήμερα η Ντόρα Ελ Σιάτι αναλαμβάνει τη διακόσμηση των ξενοδοχείων του ομίλου αλλά και διάφορα άλλα πρότζεκτ.

Εκείνη και ο σύζυγός της επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα, αφού στην Αθήνα μένει μόνιμα μία από τις αδελφές της, η Μαίρη.