Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο φωτογράφος που ταξιδεύει με το… παλιό τροχόσπιτο της γιαγιάς του

Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε περιπετειώδη ζωή αλλά κάτι πάντα μας συγκρατεί από το να διεκδικήσουμε το όνειρό μας. Άλλοτε είναι ο χρόνος, άλλοτε τα λεφτά, οι ευθύνες ή ο γνωστός σε όλους φόβος.

Ο Travis Burke ωστόσο είναι η απόδειξη πως στην πραγματικότητα το μόνο που σταματά κάποιον είναι ο ίδιος ο εαυτός του και πως το μόνο που χρειάζεσαι- το μόνο που χρειάζεται εκείνος, για την ακρίβεια, για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα είναι ένα τροχόσπιτο, μια φωτογραφική μηχανή και η έντονη και ακατάβλητη επιθυμία για περιπέτεια.

Ο Αμερικανός φωτογράφος ταξιδεύει με όχημα το… παλιό van της γιαγιάς του, το οποίο μεταμόρφωσε σε πλήρως κατοικήσιμο σπίτι.

Χρηματοδοτεί τα ταξίδια του με χρήματα από συνδυασμό δουλειών: φωτογραφία, δοκιμή προϊόντων, αξιολογήσεις και γενικά δουλειές freelancing. Όπως γράφει στηνιστοσελίδα του, «θα ήθελα να εμπνεύσω τον κόσμο να βγει έξω και να εξερευνήσει. Δεν χρειάζεται να σχεδιάσεις τις σούπερ- διακοπές για να καταλήξεις σε κάποιο πανέμορφο μοναδικό μέρος. Προσπαθώντας πάντα να σπρώχνω τον εαυτό μου στο επόμενο επίπεδο φιλοδοξώ να ενθαρρύνω με δημιουργικό τρόπο τους άλλους να κάνουν το ίδιο».

Ο Burke ταξιδεύει στις ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια και όταν δεν βρίσκεται στο βανάκι του γυρίζει τον κόσμο βγάζοντας απίθανες φωτογραφίες- όπως οι παρακάτω.

Van2Van1Van3Van4Van5