Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο φωτογραφικός φακός μάρτυρας εξαιρετικών εικόνων από όλο τον κόσμο

Το πέρασμα τεράστιου ανεμοστρόβιλου από το Τέξας, η επιβλητική βουτιά μας φάλαινας στα ανοιχτά του Χοκάιντο, στην Ιαπωνία, ο βαρύς ουρανός πάνω από έναν βουδιστικό ναό στην Κίνα αλλά και πέντε νεοσσοί που περιμένουν με το στόμα ανοιχτό- κυριολεκτικά- να τραφούν είναι μερικές μόνο από τις πολύ ιδιαίτερες στιγμές που απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό και διεκδικούν μια διάκριση στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται φέτος για 1οη χρονιά και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, όπως εξηγεί η Daily Mail. Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο έστειλαν συμμετοχές- ρεκόρ που έφτασαν τις 227.596. Οι κατηγορίες είναι τρεις: Professional, Open και Youth.

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στις 20 Απριλίου στο Λονδίνο.

photographyawards1Τέξαςphotographyawards2Ιαπωνίαphotographyawards3Σπηλιά από πάγοphotographyawards4Κίναphotographyawards5Νησιά Σολομώνταphotographyawards6Yosemite Valley αριστερά, Ομάν δεξιάphotographyawards7Μεξικόphotographyawards8Τουρκίαphotographyawards9Μπαγκλαντέςphotographyawards10Νεοσσοί αριστερά, Νέα Ζηλανδία δεξιάphotographyawards11Ιράκphotographyawards12Ταϊλάνδηphotographyawards13Φιλιππίνεςphotographyawards14Ινδονησίαphotographyawards15Μπαγκλαντέςphotographyawards16Serengetiphotographyawards17Οφθαλμαπάτη