Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μοντέλο στη Ταϊλάνδη διαμαρτύρεται πρωτότυπα για το οδικό δίκτυο!Κολυμπάει σε λακούβες...

Διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκε ένα νεαρό μοντέλο από την Μπανγκόνγκ για να κινήσει την προσοχή των αρχών στην πόλη Mae Ramat της επαρχίας Tak στην Ταϊλάνδη.

Σκοπός της να τους παρακινήσει να βελτιώσουν το οδικό δίκτυο το οποίο ήταν  σε άθλια κατάσταση.

Γνωρίζοντας πως μια απλή επιστολή στις αρμόδιες αρχές δεν θα είχε αποτέλεσμα, το μοντέλο που ονομάζεται Palm, αποφάσισε να βάλει ένα σκουφάκι μπάνιου και να ... πάρει το μπάνιο της στη μέση του δρόμου στις γεμάτο νερό τεράστιες λακκούβες που προκαλούν συχνά προβλήματα και ατυχήματα.

Η είδηση καθώς και οι φωτογραφίες που τράβηξε διαδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης σε Ταϊλάνδη και  Κίνα. 

Ωστόσο, τον τρόπο διαμαρτυρίας της Palm μιμήθηκαν και άλλοι κάτοικοι σε άλλες επαρχίες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ώστε να ευαισθητοποιήσουν τις αρχές.

Η γυναίκα που απεικονίζεται παρακάτω με το κίτρινο φόρεμα μιμείται τη διαμαρτυρία της Palm στην Chaiyaphum μία από τις επαρχίες στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Μερικές γιαγιάδες στην επαρχία Κον Καέν στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, επίσης ακολούθησαν το παράδειγμα της Palm.

Το ευχάριστο πάντως είναι πως η διαμαρτυρία της Palm είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κυβερνήτης της επαρχίας Tak διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επισκευή του δρόμου να προχωρήσουν στην επιδιόρθωση του χωρίς καθυστέρηση. Οι νέες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Facebook φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι οι επισκευές βρίσκονται σε εξέλιξη.


Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η γραφειοκρατία είναι μεγάλη και οι κάτοικοι της περιοχής παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ένας συνταξιούχος Γερμανός μηχανικός, ο Peter Goman, έχει κερδίσει τον τεράστιο θαυμασμό των μέσων ενημέρωσης καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του, δημοσίευσαν εικόνες που τους δείχνει να προσπαθούν οι ίδιοι να επισκευάσουν τις λακκούβες στο δρόμο.

Πέρυσι, στο Bangalore, ένας Ινδός καλλιτέχνης ο Baadal Nanjundaswamy έφτιαξε το γλυπτό ενός κροκόδειλος στη μέση ενός δρόμου ο οποίος ήταν γεμάτο λακκούβες με στόχο να ευαισθητοποιήσει τις αρχές να τον επισκευάσουν.