Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητέρες στρατιωτικοί θηλάζουν τα μωρά τους και γίνονται viral

Μία ομάδα γυναικών στρατιωτικών έγινε viral χάρη σε μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται να θηλάζουν όλες μαζί τα μωρά τους, φορώντας περήφανα τις στολές τους.

Την φωτογραφία τράβηξε η Τάρα Ρούμπι, μία φωτογράφος η οποία από το 1997 έως το 2001 εργαζόταν στην στρατιωτική βάση Φορτ Μπλις στο Ελ Πάσο. Η Ρούμπι στην είδηση ότι θα δημιουργηθεί στη βάση ένα δωμάτιο για μωρά, προσφέρθηκε να βοηθήσει στην διακόσμησή του, μέχρι που της ήρθε ιδέα να βγάλει μία φωτογραφία στην οποία μία ομάδα γυναικών θα θηλάζει.

Όπως εξηγεί, οι προσωπικές της εμπειρίες ως μητέρα που εργαζόταν στον στρατό ήταν εκείνες που της έδωσαν έμπνευση. «Το να βλέπεις μία εικόνα σαν αυτή βοηθάει τις μητέρες να καταλάβουν ότι μπορούν να είναι δραστήριες στρατιωτικοί και να παρέχουν υποστήριξη στα παιδιά τους», λέει η Ρούμπι.

Η ίδια έμεινε έκπληκτη όταν στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν 10 μητέρες. «Σήμερα πιστεύω ότι γράψαμε ιστορία», έγραψε η φωτογράφος  σε σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση της φωτογραφίας της. «Από όσα γνωρίζω μία ομαδική φωτογραφία που δείχνει υποστήριξη σε μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία, δεν έχει ξαναγίνει», συνέχισε.

Από την στιγμή της δημοσίευσης πάντως, την Πέμπτη, η φωτογραφία έχει μοιραστεί περισσότερες από 7.000 φορές, παρόλα αυτά όμως, κάποια στιγμή διαγράφηκε μυστηριωδώς, ενώ και άλλοι οργανισμοί που την είχαν αναδημοσιεύσει από το προοφίλ της Ρούμπι, την ενημέρωσαν ότι είχε εξαφανιστεί και από τα δικά τους χρονολόγια.

Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια μίας τακτικής που συνηθίζει να ακολουθεί το Facebook, το οποίο δεν απάντησε (μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του ρεπορτάζ τουλάχιστον) σε σχετική ερώτηση του CNN.