Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μια χώρα, δύο κόσμοι - Πώς ζουν πλούσιοι και φτωχοί στη Νότια Αφρική

Μπορεί το Απαρτχάιντ να αποτελεί παρελθόν και να έχει επίσημα καταργηθεί εδώ και 25 χρόνια αλλά η «κληρονομιά» του διατηρείται ζωντανή, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το τοπίο της Νότιας Αφρικής αποτυπώνει στο φακό του ο φωτογράφος Johnny Miller, με τη χρήση drone, επιχειρώντας στη συλλογή του «Unequal Scenes» (Άνισες Σκηνές) να καταγράψει τον διαχωρισμό με βάση τη φυλή και τον πλούτο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Κέιπ Τάουν ο φωτογράφος πειραματίστηκε με το εγχείρημα της φωτογράφισης του ρατσισμού και των διακρίσεων που τον έκανε να αναθεωρήσει την αστική εμπειρία από ψηλά. Μεταξύ των φωτογραφιών του είναι και λήψεις από τις περιοχές Kya Sands στο Γιοχάνεσμπουργκ και Papwa Sewgolum Golf Course και Umgeni River στο Ντέρμπαν.

«Οι διαφορές στο πώς ζουν οι άνθρωποι είναι μερικές φορές δυσδιάκριτες από το έδαφος. Η ομορφιά του να μπορείς να πετάς είναι το να μπορείς να δεις τα πράγματα από νέα προοπτική, όπως πραγματικά είναι», γράφει ο Miller στην ιστοσελίδα του.

«Κοιτάζοντας κάτω από μεγάλο ύψος, αναδύονται σκηνές απίστευτης ανισότητας», προσθέτει, εξηγώντας πως ορισμένες κοινότητες «είναι σχεδιασμένες με το διαχωρισμό υπόψη ενώ άλλες μεγάλωσαν μόνες τους».

Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του φωτογράφου.

extremdieru11extremdieru10extremdieru9extremdieru1extremdieru2extremdieru3extremdieru4extremdieru5extremdieru6extremdieru7extremdieru8