Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το Γαλάτσι στο Φάληρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η μεταφορά προσφύγων και υγειονομικού υλικού από το ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο θα λειτουργήσει ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από το πρωί τέσσερα φορτηγά της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Γαλατσίου μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και είδη ιματισμού, τα οποία βρίσκονταν στις αποθήκες του γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου.

prfsfg01prfsfg02prfsfg03prfsfg04 «Καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του προσφυγικού καταυλισμού στο Γαλάτσι η περιφέρεια Αττικής ήταν σε συνεχή συνέργεια. Ήμασταν συμμέτοχοι και αρωγοί σε συνεργασία με το δήμο, με εθελοντές και οργανώσεις και θα είμαστε παρόντες, συμμέτοχοι και αρωγοί σε ό,τι άλλο χρειαστεί», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου. «Για τη σημερινή μεταφορά διαθέσαμε οχήματα και προσωπικό της περιφέρειας προκειμένου να γίνει η μεταφορά των υλικών και η τοποθέτησή τους στο νέο χώρο. Επίσης, στο Τάε Κβον Ντο είμαστε σε συνεργασία με το δήμο Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος ώστε να υποδεχτεί ξανά πρόσφυγες», προσθέτει η ίδια.

Η διαδικασία της μεταφοράς αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει και σχετική διαμόρφωση του χώρου. Στο Παλαιό Φάληρο βρίσκονταν από το πρωί εργαζόμενοι της περιφέρειας Αττικής και εθελοντές ανθρωπιστικών οργανώσεων, υπό την εποπτεία στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Η διαδικασία ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί ως αργά το βράδυ γιατί είναι πολλές οι προμήθειες που έχουν προσφέρει οι κάτοικοι. Τα φορτηγά κάνουν διαρκή δρομολόγια προς το γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου», τονίζει ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Αντίθετα, δεν χρειάστηκε να γίνει μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το γυμναστήριο, καθώς οι τελευταίοι 21 που βρίσκονταν χτες το βράδυ εκεί αποφάσισαν να φύγουν σήμερα για τα σύνορα.

prfsfg05prfsfg06prfsfg07prfsfg08prfsfg09prfsfg10

Σημειώνεται ότι το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου δεν λειτουργεί πλέον ως χώρος φιλοξενίας. Σήμερα οι πρόσφυγες κατευθύνονται προς τις σχετικές δομές στον Ελαιώνα και το Ελληνικό. Ο χώρος στο Παλαιό Φάληρο θα ανοίξει για πρόσφυγες και μετανάστες πιθανότατα από αύριο.