Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ιστορική έπαυλη της Ιρλανδίας πωλείται για 10 εκατομμύρια ευρώ

Αν κάποιος είχε από παιδί την επιθυμία να ζήσει σαν λόρδος ή λαίδη σε μια τεράστια εξοχική έπαυλη με την κλασική βιβλιοθήκη, τις τεράστιες σκάλες, ιδιωτική λίμνη κλπ, τώρα είναι η ευκαιρία.

Μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της Ιρλανδίας, το Westport House, πωλείται με αντίτιμο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες- ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και τρεις αιώνες- πουλούν τη γραφική και επιβλητική οικία μαζί με την έκταση που την περιβάλλει.

Η έπαυλη χτίστηκε το 1730, είναι μια από τις παλαιότερες στη χώρα και είναι ανοιχτή για επισκέψεις εδώ και πενήντα χρόνια. Μάλιστα πέρσι υποδέχθηκε 160.000 επισκέπτες. Στην έπαυλη απασχολούνται 47 εργαζόμενοι.

«Είναι μια πολύ θλιβερή και συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για την οικογένειά μας, κάναμε ό,τι μπορούσαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια για να σώσουμε την έπαυλη αλλά ήρθε η στιγμή να παραδεχθούμε την ήττα μας καθώς δεν έχουμε ούτε τους πόρους ούτε την ενέργεια να συνεχίσουμε», αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.

«Ελπίζουμε κάποιος να το αγοράσει και να συνεχίσει να επιτρέπει τις επισκέψεις ώστε να συνεχίσει να συνεισφέρει στον τουρισμό του αγαπημένου μας Westport».

Irelands10Irelands9Irelands8Irelands7Irelands6Irelands5Irelands4Irelands3Irelands2