Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ικαρία: Ένα μαγικό ταξίδι στο νησί της μακροζωίας

Ακούγοντας κανείς τη λέξη Ικαρία του έρχονται στο μυαλό έννοιες όπως χαλάρωση, γλέντι, όμορφες παραλίες και καλό φαγητό. Και πράγματι αυτό το νησί είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χαρακτηρίζεται και ως νησί της μακροζωίας καθώς οι κάτοικοι κινούνται στους δικούς τους χαλαρούς ρυθμούς.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με καταπράσινες πλαγιές, γαλάζιες παραλίες και απότομα βράχια. Λένε ότι είναι ένα διαφορετικό ελληνικό νησί και δεν έχουν άδικο καθώς αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει και να προσφέρει εναλλακτικές διακοπές είναι η διατήρηση του ικαριώτικου πολιτισμού, των εθίμων και των παραδόσεων.

Ο επισκέπτης που θα φτάσει στο νησί, δεν θα γνωρίσει απλώς την Ικαρία, αλλά θα γίνει ένα μ’ αυτήν και τους κατοίκους της. Γι’ αυτό το λόγο είναι βεβαίως ιδιαίτερα φημισμένα τα πανηγύρια της κάθε καλοκαίρι όπου όλοι επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα. Αυθεντικός χαρακτήρας και πολλές ομορφιές, χαλαρότητα και ανέμελες στιγμές αποκαλύπτουν μια διαφορετική νησιωτική γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα πιο γραφικά και γνωστά θέρετρα του νησιού είναι ο Αρμενιστής ενώ και ο Μαγκανίτης θα σας κλέψει την καρδιά. Στενά σοκάκια και γραφικά σπίτια, ιδανικά για βόλτες κάτω από το φεγγάρι μετά από μια μέρα στις παραλίες όπως του Φάρου, του Ευδήλου και του Αρμενιστή. Η αμμουδιά της Μεσακτής και το Γιαλισκάρι είναι επίσης στις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Oι Σεϋχέλλες βέβαια με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά αποτελούν ίσως την πιο γνωστή παραλία του νησιού. Λόγω της ιδιόμορφης γεωλογικής δομής της, η Ικαρία είναι επίσης ένα τόπος φημισμένος για τη γεωθερμία της και προσφέρει με αυτόν τον τρόπο ιαματικές πηγές, έναν πόλο έλξης για θεραπευτικούς σκοπούς. Στο νησί υπάρχουν αρκετές ιαματικές πηγές που αναβλύζουν και προσφέρουν μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Αυτό που θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο φεύγοντας από το νησί είναι οι αργοί ρυθμοί των κατοίκων και η ιδιαίτερη φιλοξενία τους. Θα σας παρασύρουν στο χορό και θα σας κάνουν να ξεφύγετε έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

ikaria1ikaria2ikaria3ikaria5ikaria4ikaria6