Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η...άλλη Κριστίν Λαγκάρντ - Δείτε πως ήταν στα νιάτα της και θα πάθετε σοκ

Η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ, γεννημένη την 1η Ιανουαρίου 1956 στο Παρίσι, είναιΓαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ από τις 5 Ιουλίου 2011. 

Η Κριστίν Λαλουέτ, όπως ήταν το αρχικό επώνυμό της, ασχολήθηκε με τη συγχρονισμένη κολύμβηση καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα.

Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Οικονομίας (από το 2007 ως τις 29 Ιουνίου 2011), υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και υπουργός Εμπορίου, στην κυβέρνηση του Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Η Λαγκάρντ έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα της υπουργού Οικονομικών σε οικονομία-μέλος των G8.

Συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012, ενώ το 2006 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην 30ή θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο και τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στη δωδέκατη θέση, στην τρίτη θέση στην Ευρώπη και στη δεύτερη θέση στη Γαλλία. Το περιοδικό Time το 2009 και το 2010 τη συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοσή του με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Έχει παντρευτεί δύο φορές, έχει δύο διαζύγια και δύο γιους. Σήμερα ζει με τον σύντροφό της επιχειρηματία από τη Μασσαλία, τον Xavier Giocanti, στον οποίο «έχει υποσχεθεί να επιστρέφει μία εβδομάδα ανά μήνα», καθώς εκείνος δεν μετακομίζει στην Ουάσινγκτον.