Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες της εβδομάδας, που πέρασε

Στις παρακάτω εικόνες αποτυπώνονται συνοπτικά, όσα συνέβησαν στον κόσμο την εβδομάδα, που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αρουνάτσαλ Πραντές, Ινδία. Μικρός μοναχός χασμουριέται την ώρα της διδασκαλίας

atnpmh2

Ένας νεαρός θιβετιανός μοναχός χασμουριέται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας από τον Δαλάι Λάμα στον Ναό  Thupsung Dhargyeling στην Αρουνάτσαλ Πραντές της Ινδίας. Ο Δαλάι Λάμα εγκαινίασε τον βουδιστικό ναό την περασμένη Πέμπτη εν μέσω προειδοποιήσεων από την Κίνα ότι η επίσκεψη του πνευματικού ηγέτη στην συγκεκριμένη παραμεθόρια περιοχή θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις με την Ινδία.

Καράκας, Βενεζουέλα. Νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

atnpmh4

Τους τέσσερις φτάνουν πλέον οι νεκροί στη Βενεζουέλα που πλήττεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι λεηλασίες στα καταστήματα συνεχίζονται ενώ και οι ταραχές μεταφέρονται μεταφέρθηκαν αυτές τις ημέρες και στις κατάμεστες εκκλησίες.

Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πιο σημαντικές ιπποδρομίες

atnpmh11

Τα φύλλα σηκώνονται στον αέρα καθώς τα περήφανα άλογα περνούν ένα από τα εμπόδια του ιπποδρόμου στις πιο σημαντικές ιπποδρομίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για το Grand National με υψηλές αθλητικές επιδόσεις και μεγάλα έπαθλα που προσελκύουν κάθε χρονιά πολλούς θεατές. Φέτος, έγιναν στο Aintree Racecourse που βρίσκεται κοντά στο Λίβερπουλ.

Chame, Παναμάς. Άλμα στο ποτάμι

atnpmh3

Ένας άντρας πηδά στο ποτάμι Los Cajones στο Chame του Παναμά.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Διασχίζοντας τον περίφημο ποταμό Χάντσον

atnpmh1

Ένα πλοίο διασχίζει τον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη.

Λευκωσία, Κύπρος. Παγκάκι μπροστά στην «πράσινη γραμμή»

atnpmh6

Ένας ηλικιωμένος άνδρας κάθεται σε ένα παγκάκι μπροστά από τα βαρέλια και σακιά που οριοθετούν την «πράσινη γραμμή» της διχοτομημένης Λευκωσίας.

Σεούλ, Νότια Κορέα. Καθάρισαν το άγαλμα του βασιλιά

atnpmh5

Εργαζόμενοι πετούν νερό με σπρέι στο άγαλμα του βασιλιά Sejong στο Gwanghwamun Plaza στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Τζεζγκαζγκάν, Καζακστάν. Προσεδαφίστηκε το Σογιούζ

atnpmh7

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ προσγειώθηκε στο νοτιοδυτικό Τζεζγκαζγκάν του Καζακστάν, με πλήρωμα τον Αμερικανό αστροναύτη Ρόμπερτ Κίμπροου της NASA και τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκεί Ρίζικοφ και Αντρέι Μπορισένκο της Roskosmos. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τρεις κοσμοναύτες παρέμειναν 173 ημέρες.

Αλαχαμπάντ, Ινδία. Μπάνιο εξαγνισμού στον Γάγγη ποταμό

atnpmh8

Ο ποταμός Γάγγης είναι ο ποταμός που λατρεύουν οι Ινδοί, καθώς τον θεωρούν ιερό και πιστεύουν ότι το μπάνιο στα νερά του εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα τους. Γι’ αυτό το λόγο και διεξάγεται φεστιβάλ στις όχθες του, όπου εκατομμύρια πιστοί συρρέουν για να βουτήξουν στα νερά του.

Ζαμόρα, Ισπανία. Πομπή της αδελφότητας Cristo de la Muerte Buena

atnpmh9

Μετανοούντες της αδελφότητας Cristo de la Muerte Buena σε μια πομπή στη Ζαμόρα της Ισπανίας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης.

Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστινιακό ψαροκάικο βγήκε στα ανοιχτά

atnpmh10

Παλαιστίνιοι ψαράδες δαμάζουν τα νερά της Μεσογείου στη Γάζα.