Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκθεση για την Amy Winehouse μέσα από τα μάτια της οικογένειάς της

Ένα βιβλίο μαγειρικής δώρο του αδελφού της, μια παλιά κιθάρα που μοιραζόταν με τα αδέλφια της, μια κασέτα που γράφει «Chill-out» είναι μεταξύ των αντικειμένων που εκτίθενται στο Σαν Φρανσίσκο και αναδεικνύει τα πρώτα χρόνια της Amy Winehouse, μέσα από τα μάτια της οικογένειάς της.

Την έκθεση «Amy Winehouse: A Family Portrait» επιμελήθηκε το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου με τη βοήθεια του αδελφού της Amy, Alex και της νύφης της Riva, και ρίχνει φως στη ζωή της μουσικού πριν γίνει διάσημη.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης αδημοσίευτες φωτογραφίες της και αρκετά από τα αγαπημένα της φορέματα.

Πιθανώς το πιο αγαπημένο έκθεμα της χαμένης πρόωρα Winehouse είναι η τεράστια συλλογή της από δίσκους βινυλίου και CD, που δείχνει ποιοι ήχοι την επηρέασαν από τα μικρά της χρόνια. Υπάρχουν οι αναμενόμενοι θρύλοι της τζαζ και της σόουλ, Miles Davis, Ray Charles και Ella Fitzgerald αλλά και μουσικοί της νεότερης σκηνής.

Η έκθεση, γράφει ο αδελφός της Alex, έχει σκοπό να αναδείξει μια άλλη εικόνα της Amy. «Ήταν», γράφει, «μέχρι το βάθος της καρδιάς της απλώς μια μικρή εβραιοπούλα από το βόρειο Λονδίνο με μεγάλο ταλέντο που ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να είναι συνεπής στην κληρονομιά της».

Η Amy Winehouse πέθανε το 2011, στα 27 της χρόνια, από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει μια εικόνα της που σπάνια έβλεπε κανείς στα τελευταία χρόνια της ζωής της, χρόνια κατά τα οποία πάλευε με τις εξαρτήσεις της.

amy9amy8  amy6amy7amy5amy4amy3amy2amy10