Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου

Οι φωτογραφίες «τραβήχτηκαν» από αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που περιστρέφεται γύρω από τη Γη και δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου στα κράτη.

1. Αίγυπτος – Ισραήλ

egypt_israel.jpg

Οι δύο χώρες που πολέμησαν μεταξύ τους το 1967, έχουν ως φυσικό σύνορο έναν δρόμο 50 χλμ. που είναι ευδιάκριτος από το διάστημα. Το Ισραήλ βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι (με την σκουρόχρωμη άμμο) ενώ η Αίγυπτος στο νότιο.

2. Ιράκ – Ιράν

iran_iraq.jpg

Οι δύο χώρες βρέθηκαν σε πόλεμο το 1980-1988. Στη φωτογραφία φαίνεται ευδιάκριτα το σύνορο μεταξύ των δύο χωρών: Η περιοχή του Ιράκ βρίσκεται κάτω και αριστερά ενώ η περιοχή του Ιράν βρίσκεται πάνω και δεξιά. Οι γραμμές και τα σχέδια που φαίνονται στη φωτογραφία είναι οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

3. Ινδία – Πακιστάν

india_pakistan.jpg

Οι κίτρινες γραμμές αποτελούν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και δημιουργήθηκαν κατά την ίδρυση του Πακιστάν το 1947. Ο φωτισμός προέρχεται από τα φώτα ασφαλείας που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων.

4. Καζακστάν – Κίνα

kazan_china.jpg

Τα σύνορά τους είναι από τα πιο ευδιάκριτα και καθαρά από το διάστημα. Η δεξιά πλευρά, με τα πράσινα χωράφια ανήκει στην Κίνα ενώ η δεξιά στο Καζακστάν.