Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Από το Κολοράντο στα βράχια της Καλύμνου

Στην 31χρονη Rannveig Aamodt από το Κολοράντο και την αναρρίχησή της στα βράχια της Καλύμνου κάνει αφιέρωμα η βρετανική Daily Mail.

Η ορειβάτης ζει με τον άνδρα της στο Κολοράντο και το χειμώνα τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο και ένας από τους προορισμούς τους είναι η Ελλάδα. Έτσι βρέθηκαν στον Άγιο Φώτη στην Κάλυμνο για αναρρίχηση σε ένα βράχο με διαδρομή περίπου 30 μέτρων.

Η βρετανική Daily Mail χαρακτηρίζει την τοποθεσία καθηλωτική. Η 31χρονη ορειβάτης λέει χαρακτηριστικά «Είναι καταπληκτική τοποθεσία. Με τα άγρια βράχια στην απότομη πλαγιά, πάνω από τη θάλασσα, σε μια απόκρημνη ακτογραμμή. Είναι καταπληκτικό.» Τις φωτογραφίες με την προσπάθεια της Rannveig στον απότομο βράχο τραβάει ο σύζυγός της, επίσης ορειβάτης. Στις φωτογραφίες φαίνεται η προσπάθεια της 31χρονης η οποία ανά διαστήματα ξεκουράζεται και φαίνεται να απολαμβάνει τη θάλασσα πίσω της. Όπως λένε οι ίδιοι η ορειβασία και η αναρρίχηση αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητάς τους αλλά το σημείο αυτό στην Κάλυμνο είναι κάτι διαφορετικό γιατί έχει αυτή τη μαγική θέα και ο βράχος είναι πολύ απότομος, κατάλληλος για να ανέβει η αδρεναλίνη.

Το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας πλέκει το εγκώμιο στο νησί της Καλύμνου και στο συγκεκριμένο σημείο που κάνει αναρρίχηση η 31χρονη. Το ζευγάρι αγαπάει πολύ τις περιπέτειες και η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος γι’ αυτούς προορισμούς ειδικά για να απολαύσουν την αναρρίχηση που τόσο αγαπούν.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Σε κάποιες φαίνεται η 31χρονη να λυγίζει τα γόνατά της και να κάθεται σε μια στάση ξεκούρασης, με τα γόνατα στο βράχο, μια συνηθισμένη στάση για τους αναρριχητές. «Σε ένα πολύ απότομο τμήμα της αναρρίχησης, το να μπορείς να λυγίσεις για λίγο τα γόνατα και να ξεκουραστείς είναι δώρο. Βρισκόμουν περίπου στα 20 μέτρα αλλά μου φαινόταν ότι ήμουν πολύ ψηλότερα λόγω του ότι ήταν πολύ απότομη η πλαγιά» αναφέρει στην Daily Mail η ίδια ενώ ο σύγυζός της αναφέρει ότι του αρέσει αυτή η στάση ξεκούρασης γιατί μπορεί να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες στα εκπληκτικά μέρη που κάνει αναρρίχηση η σύζυγός του. «Βλέπω την αναρρίχηση σαν χορό ή σαν κάποια άλλη απλή αθλητική δραστηριότητα» αναφέρει. Οι εικόνες που δημοσιεύει η εφημερίδα από το νησί και την προσπάθεια της Rannveig είναι πράγματι καθηλωτικές.

OREIVAS1OREIVAS3OREIVAS4OREIVAS5OREIVAS6OREIVAS7OREIVAS8OREIVAS9OREIVAS10