Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η περίεργη υπόθεση της Λία Πάλμερ: Η γυναίκα που δεν υπήρξε ποτέ



Η Λία Πάλμερ είναι μία όμορφη, 20χρονη Βρετανή που ζει στο Ντουμπάι.
Έχει έντονη παρουσία στα social media, κουβεντιάζει με φίλους και συγγενείς στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter. Μόνο που η Λία Πάλμερ δεν υπάρχει.

Η Λία Πάλμερ χρησιμοποιείται ως προειδοποιητικό «καμπανάκι» για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Κι αυτό γιατί η γυναίκα που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της Λία Πάλμερ ονομάζεται στην πραγματικότητα Ρουθ Πάλμερ.

Η Ρουθ Πάλμερ διαπίστωσε ότι επί τρία χρόνια κάποιος της έκλεβε «τη ζωή» από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και ότι δημιουργούσε νέους λογαριασμούς με διαφορετικό όνομα.

Ο σύζυγος της Ρουθ, Μπέντζαμιν, έγινε ο «ψυχωτικός πρώην» της Λία, η οποία διατηρούσε διαδικτυακές σχέσεις με έξι διαφορετικούς άνδρες ταυτόχρονα. Όλοι νόμιζαν ότι είχαν σχέση με τη γυναίκα στη φωτογραφία, αλλά έκαναν λάθος.

Η πραγματική Πάλμερ, η Ρουθ, έμαθε τι συνέβαινε μόλις τον Ιανουάριο, όταν κάποια φίλη της της έστειλε μια φωτογραφία από τον λογαριασμό της Λία, ζητώντας της να μάθει τι είχε συμβεί.

«Δεν ήξερα τι συνέβαινε, οπότε ζήτησα από τη φίλη μου να μπει από τον λογαριασμό της και να δει εάν υπήρχαν και άλλες φωτογραφίες. Υπήρχαν πάρα πολλές φωτογραφίες, όχι μόνο δικές μου, αλλά και δικές μου με τους φίλους μου και φωτογραφίες απλά των φίλων μου» λέει η Ρουθ Πάλμερ.

Η Λία είχε τεράστια επιτυχία στο Διαδίκτυο. Εκεί που η Ρουθ είχε 140 follower στο Instagram, η Λία είχε περισσότερους από 800.

Η Ρουθ αποφάσισε να επικοινωνήσει με κάποιους από τους άνδρες με τους οποίους η Λία δήλωνε ότι διατηρεί σχέση. Ένας από αυτούς ήταν ο Τζάστιν, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τη Λία θεωρώντας ότι είναι μία fashion blogger.

Ο Τζάστιν προσπάθησε να συναντηθεί μαζί της, αλλά εκείνη το απέφευγε συνεχώς, επικαλούμενη διάφορες οικογενειακές τραγωδίες, ανάμεσά τους και τον θάνατο του αδελφού της.

Μάλιστα, ο Τζάστιν υποστηρίζει ότι δεν δίστασε να χωρίσει από την κοπέλα με την οποία έβγαινε, προκειμένου να είναι μαζί με τη Λία.

Τελικά, η Ρουθ επικοινώνησε μαζί του μέσω Skype. Εκείνη και ο σύζυγός της εξήγησαν στον Τζάστιν την απάτη. Η εμπειρία ήταν δύσκολη, με τη Ρουθ να δηλώνει ότι οι άνδρες αυτοί αισθάνονταν ότι χωρίζουν μαζί της, αναφέρει το BBC.

Η Ρουθ προσπάθησε να βρει άκρη στο μπέρδεμα. Η υπηρεσία Action Fraud τής είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς δεν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα. Το Instagram και το Twitter απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς της Λία, αλλά σύντομα δημιουργήθηκαν νέοι.

Η Ρουθ τηλεφώνησε στους αριθμούς που της έδωσαν οι διαδικτυακοί εραστές της Λία. Μία γυναίκα απάντησε, η οποία μόλις άκουσε τη φωνή της Ρουθ έκλεισε το τηλέφωνο.

Η Ρουθ λέει ότι δεν γνωρίζει ποιος θα ήθελε να το κάνει αυτό. Η ίδια δηλώνει ότι οι λογαριασμοί της δεν είναι ανοιχτοί σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου. Ελπίζει, πάντως, δράστης να μην είναι κάποιος που γνωρίζει.

Αποφάσισε, μάλιστα, να δημοσιοποιήσει την ιστορία της, σε μία προσπάθεια να κάνει τα πράγματα να αλλάξουν. «Τι μπορεί να κάνει κανείς εάν γίνει ένα λάθος στα social media; Θα έπρεπε να υπάρχει κάτι -είτε πρόκειται για στήριξη, είτε για αλλαγή ενός νόμου» λέει η Ρουθ.