Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εταιρεία στην Ελβετία προσέλαβε πρόβατα



Οι επιβάτες του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελβετίας εδώ και ένα μήνα βλέπουν από τα παράθυρα των βαγονιών τους... νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων.
Πρόκειται για ένα κοπάδι προβάτων που καθαρίζουν το γκαζόν, αντικαθιστώντας τις μηχανές.

Τα ζώα κάνουν την ίδια δουλειά με τις μηχανές του γκαζόν, διατηρώντας το πράσινο τακτοποιημένο χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και μηχανημάτων που αποτελούν πηγή θορύβου.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να πλησιάζουν σε πιο απότομα σημεία, όπου οι μηχανές του γκαζόν αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελβετίας καλύπτει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα και πολλές από τις διαδρομές των τρένων είναι ορεινές.

Όποιος θέλει να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών των προβάτων μπορεί να το κάνει μέσω ενός online χάρτη που ενημερώνει για τα σημεία όπου δουλεύουν οι... τετράποδοι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από αυτή της την απόφαση, τονίζοντας ότι τα πρόβατα κάνουν καλύτερη δουλειά από τις μηχανές του γκαζόν, καθώς τρώνε πολύ προσεκτικά το χορτάρι εκτός από τα αγριολούλουδα.

Η λύση αυτή είναι οικονομική, καθώς τα ζώα σταματάνε μόνο για μία με δύο ώρες την ημέρα για να κοιμηθούν αλλά και οικολογική, καθώς περιορίζεται η χρήση μηχανημάτων που αποτελούν πηγή θορύβου και είναι ενεργοβόρα, καθώς και η χρήση φυτοφαρμάκων.

Πηγή: in.gr