Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα: Μόνο αν συνεργαστούμε θα οδηγηθούμε σε ειρήνη

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε φέτος με δεξίωση του πρέσβη της Ελλάδας στην 'Αγκυρα, Θεόδωρου Μπιζάκη, για πρώτη φορά από το 2019.

 



ΒΤΑ: Βουλγαρικό πρόγραμμα ανακαλύπτει 17 εξωπλανήτες

Για περισσότερα από δύο χρόνια, με τη βοήθεια του Ταμείου Επιστημονικής Έρευνας του βουλγαρικού υπουργείου Παιδείας και Επιστημών και χάρη στο Εθνικό Επιστημονικό Πρόγραμμα Βίχρεν, η Βουλγαρία διαθέτει μια ομάδα που αναζητά και βρίσκει εξωπλανήτες.



Μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην ΕΕ

Μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην ΕΕ, σύμφωνα με την 9η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνοχή, που δόθηκε στη δημοσιότητα.



ΠΟΥ: Σχεδόν 1 παιδί στα 6 έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης στο διαδίκτυο το 2022, ένας αριθμός που σημείωσε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, έδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).



Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς από τους νέους κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια

Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς προκαλούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια. Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Βρετανοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν το Πάσχα καθώς οι νέοι κανόνες της ΕΕ για την ημερομηνία λήξης των διαβατήριων μετά το Brexit, τους αποκλείουν από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.



Οφέλη για την Ελλάδα με τη διευκόλυνση του εμπορίου και των μεταφορών στα Δυτικά Βαλκάνια

Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με επικεφαλής την Αλβανία, ζήτησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα να στηρίξει την περιφερειακή τους ατζέντα ολοκλήρωσης και να επιταχύνουν τη σύγκλιση προς την ενιαία αγορά της ΕΕ και για τον σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Τράπεζα προετοίμασε ένα δια-τομεακό και διεθνικό έργο διευκόλυνσης του εμπορίου και των μεταφορών (TTFP2.0).