Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μια ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη» έρευνα ανακοίνωσε ότι θέλει, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στα δύο κύρια νοσοκομεία της λωρίδας της Γάζας.



Τριγμοί στην Ισπανία: Η σύζυγος του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά

Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για «άσκηση επιρροής» και «διαφθορά», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μια οργάνωση κατά της διαφθοράς που θεωρείται πως πρόσκειται στην ακροδεξιά.



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη»

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ευρώπη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση που σηματοδότησε τα 20 χρόνια από τη διεύρυνση του 2004, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.



Συρία: Το Ιράν μείωσε σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία μετά τα ισραηλινά πλήγματα

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, έχει περιορίσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία, η οποία βρίσκεται υπό την αυξανόμενη πίεση επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ στο AFP σήμερα.



Αντίστροφη μέτρηση για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, εκτιμούν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την οποία θεωρεί το τελευταίο προπύργιο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφέρουν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση εκτοπισμένων από τον πόλεμο Παλαιστινίων αμάχων, που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.



Κίνα: Επιστήμονες ανέπτυξαν εξέταση αίματος που ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου

Επιστήμονες στην Κίνα, ανέπτυξαν μια εξέταση αίματος η οποία με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την εξέταση που χρειάζεται μία σταγόνα αίματος, σε υγιείς και σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, το παχύ έντερο και το στομάχι.