Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν συζητήσεις για την οριοθέτηση του κοινού συνόρου τους

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη (23/4) ότι ξεκίνησαν συζητήσεις για την οριοθέτηση του κοινού συνόρου τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ομάδες εμπειρογνωμόνων προχωρούν σε «αποσαφήνιση των συντεταγμένων στη βάση γεωδαιτικής μελέτης».



Η Μόσχα θα εντείνει τα πλήγματα κατά δυτικών όπλων στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Η Ρωσία θα εντείνει τα πλήγματα κατά ουκρανικών βάσεων, όπου αποθηκεύονται όπλα που παρέχει η Δύση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.



Σοκαρισμένος από τις αναφορικές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε την Τρίτη 23/4 ότι είναι «σοκαρισμένος» από την καταστροφή των νοσοκομείων Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα και τις αναφορές για την ύπαρξη ομαδικών τάφων εκεί.



Τουλάχιστον πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη

Τουλάχιστον πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη από μια περιοχή κοντά στην πόλη Βιμερέ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.



Το μήνυμα της Ρωσίας προς την Ευρώπη: Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει

Μια σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Ευρώπη ότι η Ρωσία έχει ήδη σχεδιάσει νομοθεσία για να προχωρήσει σε αντίποινα, αν κατασχεθούν από τη δύση ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθεί η Ουκρανία.



Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες πριν και μετά τις πλημμύρες στο Ντουμπάι

Οι πρωτοφανείς, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις βύθισαν κάτω από το νερό τμήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την περασμένη εβδομάδα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε…λίμνη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλημμύρα που έχει καταγραφεί στην χώρα.