Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ο Τραμπ προτρέπει τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κάλεσε χθες Πέμπτη την Ευρώπη να δαπανήσει περισσότερα για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα εναντίον των ρώσων εισβολέων, ενόψει ψηφοφορίας στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκριση πακέτου βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προοριζόμενης για το Κίεβο.



Μέση Ανατολή: Για «στοχευμένη» επίθεση στο Ιράν κάνουν λόγο ΜΜΕ – Για ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας μιλάει η Τεχεράνη

Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές από αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης -επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρωινές ώρες επιδρομή στο Ιράν με εκατοντάδες drones και πυραύλους.



Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ - Καταδικάζει η Χαμάς

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε τέλος χθες Πέμπτη στο όνειρο των Παλαιστινίων πως το κράτος τους θα εντασσόταν πλήρως στον ΟΗΕ, ασκώντας όπως αναμενόταν το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να αποτρέψουν την ικανοποίηση της διεκδίκησης, εναντίον της οποία καταφέρθηκε με σφοδρότητα το Ισραήλ, εν μέσω πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.



To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο «καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ζητεί «να αποφευχθεί η κλιμάκωση»

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ζητεί να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί η κλιμάκωση και καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

Στα συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή που υιοθέτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες χθες Τετάρτη αργά το βράδυ επισημαίνονται τα εξής:



Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν, σύμφωνα με ΜΜΕ - Ιράν: Καταρρίφθηκαν drones, δεν έχει γίνει «επίθεση με πυραύλους ως τώρα»

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.



Ιράν: Διαμηνύει στον ΟΗΕ πως θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για οποιαδήποτε αντεπίθεση

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποσχέθηκε χθες Πέμπτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.