Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Στη Β. Κορέα για συνομιλίες ο επικεφαλής της κατασκοπείας της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μερικές εβδομάδες αφού η Σεούλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα πως έστειλε χιλιάδες κιβώτια με πυρομαχικά στη Μόσχα για να υποστηρίξει τον πόλεμό της εναντίον της



Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν 4 drones των Χούθι της Υεμένης

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψε 4 μακράς εμβέλειας μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως είχαν στόχο αμερικανικό πολεμικό στην Ερυθρά Θάλασσα.



Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές έπειτα από ατύχημα (πτώση), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η αγαπημένη σύζυγός του Χαντάσα και μέλη της οικογενείας του ήταν στο πλευρό του» στις τελευταίες του στιγμές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.



Νέα εξέγερση σε φυλακή στον Ισημερινό

Έγκλειστοι στη φυλακή της Γουαγιακίλ, από την οποία απέδρασε τον Ιανουάριο αρχηγός ισχυρής συμμορίας που είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Φίτο», ο δημόσιος κίνδυνος υπ’ αριθμόν 1 στον Ισημερινό, «εξεγέρθηκαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI) της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.



Διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής λόγω δηλώσεων του προέδρου Μιλέι

Οι αρχές της Κολομβίας διέταξαν χθες να εγκαταλείψουν τη χώρα «διπλωμάτες της πρεσβείας της Αργεντινής» στην Μπογοτά, έπειτα από βαριές δηλώσεις του αργεντινού προέδρου Χαβιέρ Μιλέι, που χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και «τρομοκράτη».



Γέφυρα Βαλτιμόρης: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Τα άψυχα σώματα των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της θεαματικής κατάρρευσης γέφυρας όταν έπεσε πάνω σε πυλώνα της γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.